64-годишен мъж получи условна присъда и глоба от Районен съд-Русе,

...
64-годишен мъж получи условна присъда и глоба от Районен съд-Русе,
Коментари Харесай

Осъдиха русенец, вързал се незаконно към електрическата мрежа

64-годишен мъж получи условна присъда и санкция от Районен съд-Русе, откакто се призна за отговорен в непозволено присъединение към ел. разпределителната мрежа.

През 2015 година електромерът на мъжа е била демонтиран, а ел. зареждането в къщата му е било изключено поради неплатени сметки . На 3 януари 2021 година той взел проводник и употребявал едното жило като фаза , като го прикачил към автоматизиран комутатор , а другото жило употребил като нула и същото било прикачено към нулева шина. По този метод той основал условия за ненапълно отчитане на потребената ел. сила, защото тя не минавала през електромера.

Това било установено от чиновници на „ Електроразпределение Север “ АД, които подали сигнал на тел. 112, премахнали нерегламентирания проводник и прекъснали електрозахранването към къщата му. Идентична обстановка била открита и при инспекция, осъществена на 9 февруари същата година.

Подсъдимият призна виновността си и одобри да изтърпи наказване отнемане от независимост за период от 1 година с 3-годишен изпитателен период и санкция в размер на 300 лева . Той следва да заплати и направените разходи за експертизи в хода на досъдебното произвеждане в размер на 532 лева Споразумението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР