64-годишен мъж от Димитровград с пневмония и COVID-19 се лекува

...
64-годишен мъж от Димитровград с пневмония и COVID-19 се лекува
Коментари Харесай

Отказаха прием в болница на мъж с пневмония и коронавирус при свободни легла

64-годишен мъж от Димитровград с пневмония и COVID-19 се лекува в дома си, при съществуването на свободни места за заболели с ковид. Близките му настояват, че му е бил отхвърлен банкет в болница.

Мъжът е диагностициран с пневмония в понеделник. Вчера пробата му за ковид излиза позитивен. Спазвайки процедурата персоналният доктор подава сигнал на 112. Въпреки това, пациентът не е откаран в болница.

" Два пъти беше подаден сигнал на 112, от където се разбра, че има отвод от незабавна помощ да бъде откарано лицето за лекуване с причини, които ние научаваме, че няма свободни кревати ", сподели пред Българска национална телевизия Петър Петров, непосредствен на болния.

Места за заболели има както в Хасковската болница, където от през вчерашния ден са разкрити спомагателни 13 кревати, по този начин и в Димитровградската болница.

" Особено когато са поданици на Димитровградска община, ние незабавно ги одобряваме. В болничното заведение се лекува COVID-19, единствено когато в хасковската в допълнение разкритите кревати са заети ", сподели доктор Матей Матеев, шеф на МБАЛ " Св. Екатерина " - Димитровград.

 Снимка: Българска национална телевизия

Здравните управляващи в Хасково започнаха инспекция по случая, с цел да се обясни кой е оставил болния в дома му, вместо да бъде настанен в здравно заведение.

" Ние ще създадем инспекция и нека установим къде се губи връзката. Съветвам сътрудниците да поддържат връзка с Инфекциозно ", сподели доктор Соня Димитрова, шеф на РЗИ-Хасково.

Междувременно за последното денонощие в Хасковска област има 18 нови случаи на инфектирани с ковид.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР