630 лв. за мегаватчас трябва да платят небитовите потребители за

...
630 лв. за мегаватчас трябва да платят небитовите потребители за
Коментари Харесай

Огромни сметки за ток за бизнеса, ако държавата не продължи компенсациите

" 630 лева за мегаватчас би трябвало да платят небитовите консуматори за месец юли, в случай че не бъдат признати ограничения, с цел да могат да им се изплатят обезщетенията за ток от страната ", това съобщи пред Българска национална телевизия Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.

" Това е най-високата цена до момента и слага промишлеността в спешна обстановка. За юли месец има закон, съгласно който небитовите консуматори би трябвало да бъдат обезщетени от цените на тока и има таван 250 лева Сега те ще би трябвало да платят с 382 лева повече, което общо за всички става 760 млн. - това е напълно съпоставима сума с един фонд за заплати ", изясни Велев.

По думите му предприятията ще би трябвало да изберат какво да платят - заплати или електрическа енергия, с цел да не им бъде спрян тока.

Велев акцентира, че няма взето от Министерски съвет решение за вноски във фонда за сигурност на енергийната система.

" Служебното държавно управление ще би трябвало да обезврежда доста бомби и мини, а ние ще би трябвало да разкажем на нашите служащи за какво нямат заплати ", сподели още Велев.

" В доста предприятия се стопират други заплащания, с цел да се съберат парите за заплати на служащите - чака се доста да изпаднат в ликвидна рецесия ", добави ръководителят на АИКБ.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР