63 ученици в град Ламия бяха приети в болница с

...
63 ученици в град Ламия бяха приети в болница с
Коментари Харесай

Гръцките власти разследват натравяне на 63 деца в град Ламия

63 възпитаници в град Ламия бяха признати в болница с натравяне от учебен обяд. Един от родителите е запазил подозрителната храна, която е изпратена за химически разбор. В питателните проби е открита бактерията стафилокок, което значи, че отравянето на децата е породено от токсина, създаван от бактерията. Тази  конкретна бактерия се развива заради нехигиенични практики при подготвяне на храната.

Фабриката на компанията " Giannitsis " във VI.PE. Ламия, която приготвяше учебната храна, беше обхваната от пламъци в неделя вечерта.

Прокурорът на Върховния съд Георгия Аделини изпрати през вчерашния ден разпореждане за осъществяване на следствие на аргументите за пожара във фабриката, за която се допуска, че е забъркан при всеобщо отравяне на деца.

Контролни органи от единната организация за надзор на храните (EFET) са посетили фабриката предходната събота, само че индустриалният отдел на компанията е бил затворен. Насрочена е била втора дата за инспекция, само че пожарът ги е изпреварил. „ За страдание, по-късно трагично събитие, нашите дейности се анулират. Няма да има отчет или умозаключение на EFET за раздадената храна ", съобщи президента на EFET Антонис Замбела.

Към момента родителите на 30 деца са завели каузи с искане за отговор за отравянията..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР