63-годишният Едоардо Греко беше арестуван от италианските карабинери във Франция

...
63-годишният Едоардо Греко беше арестуван от италианските карабинери във Франция
Коментари Харесай

Този мафиот са го издирвали цели 17 години, той работел като пицар във Франция

63-годишният Едоардо Греко беше задържан от италианските карабинери във Франция след 17-годишно търсене по целия свят. Той работел като пицар в Сент Етиен с ново име – Паоло Димитрио. Живеел със самоличността на мъж, произлизащ от Пулия.

Никой от притежателите и клиентите на заведението във Франция, където работел от най-малко три години, не си давал сметка, че със същите ръце, с които правел пици, преди време умъртвил двамата братя Стефано и Джузепе Бартоломео. Греко имал доживотна присъда за двойното ликвидиране в Козенца, Калабрия, през 1991 година Издирвали го с европейска заповед за арест, и все пак най-малко от 2014 г.той си живеел в Сент Етиен.

Греко бил убиец на калабрийската мафия Ндрангета. Бил претрупан със задачата да убие двамата братя поради почистване на сметки сред враждуващи кланове, по тази причина и се саморазправил благодарение на железен кол с братята в един магазин за риба. Техните трупове по-късно били скрити и не са открити и до през днешния ден. Греко е обвинен и по опит за ликвидиране против Емилиано Мошаро в Козенца през 1991 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР