63-годишната Любомила Топчиева от София страда от параноидна шизофрения. Живее

...
63-годишната Любомила Топчиева от София страда от параноидна шизофрения. Живее
Коментари Харесай

Съмнения за имотна измама: Жена остана без двете си жилища в София

63-годишната Любомила Топчиева от София страда от параноидна шизофрения. Живее сама в жилището си в столичния квартал „ Младост ”, без ток и вода. Жилището е наследено от нейните родители, както и още един апартамент в центъра на София, на улица „ Уилям Гладстон ”.

Жаклин Данаилова е нейна племенница и единствен родственик. Видяла вуйна си за първи път преди няколко години.

„ През 2016 или 2017 г. ми се обади дежурен служител на реда от Пещера, който съобщи, че вуйна ми се намира в града и прави някакви несвойствени дейности. Вероятно имала психично заболяване. Аз се зачудих доста за какво се обаждат на мен, защото в никакъв случай не съм поддържала връзка с нея, в никакъв случай не я бях виждала онлайн до този миг. Полицаят обаче ми сподели: „ От направената информация се откри, че единствено вие сте неин родственик ”. Те я преведоха в психодиспансер ”, споделя Жаклин Димитрова.

След като схваща, че има вуйна, тя ходи няколко пъти до жилището ѝ в " Младост ", с цел да я вижда и да ѝ носи храна, до момента в който един ден Любомила изчезва. Племенницата ѝ подава сигнал в полицията.

„ Оперативен служащ влезе в Ciela. Видяхме, че има апартамент на ул. „ Гладстон ”, който е продаден на търг. Собственото ѝ жилище в „ Младост ”, където аз я посещавах, също беше взет със запис на заповед и следва осъществяване към него ”, описа Жаклин Данаилова.

Тя подава сигнал до полицията и прокуратурата, с цел да разбере какво се случва с жилищата на нейната вуйна. От постановлението на Софийската районна прокуратура се вижда, че през 2017 година Любомила се среща с мъж на име Милен Кирилов. Пред проверяващите той обяснил, че двамата с болната жена се срещнали инцидентно, последователно се сближили и Кирилов отишъл да живее при нея. Решил и да ѝ даде 98 000 лева на заем, с цел да направи ремонт на жилището си.

„ Той е знаел, че тя има отклонения. След като ѝ дава парите, тя подписва запис на заповед, че му ги дължи ”, изяснява Жаклин пред Нова.

Милен Кирилов - мъжът, който твърди, че през 2017 г. е влезнал в интимна връзка с психичноболната Любомила, е на 47 години и живее в град Сливница. Казва, че работи като интернационален водач. Твърди, че е дал 98 00 лв. не на Любомила, а на строителен бизнесмен, който трябвало да извърши ремонта. За подобен човек обаче проверяващите не загатват, а Кирилов споделя, че не помни името му.

„ Запознахме се в „ Младост ”. Един ден ме спря и ми изиска пари, сподели, че била гладна. Хубаво беше облечена - шапка, ботуши, стана ми забавно. После си поговорихме, сподели, че е сама, нямала родственици, майка ѝ и татко ѝ са умряли и малко по малко започнахме да се виждаме ”, споделя Милен Кирилов и удостоверява, че се е влюбил.

Двамата заживели дружно и почнали да вършат проекти за главен ремонт на жилището на Любомила. " Нямаше ток, нямаше вода, нямаше нищо ", споделя Кирилов.

Той обаче по този начин и не схванал дали ремонтът е изработен, тъй като дамата почнала да го отбягва, отчуждили се и се разделили. Мъжът изисква дадената от него сума по съдебен ред. Твърди, че сега на подписването на документа за заем Любомила била контактна и разбирала безусловно всичко.

Лъчезар Кирилов - бащата на Милен, за който в прокурорското разпореждане написа, че е живял с Любомила, е безапелационен, че синът му няма по какъв начин да разполага с 98 000 лева Пред проверяващите синът обяснил, че се е сдобил с парите от продажбата на собствен апартамент през 2015 година Бащата обаче е безапелационен, че Милен няма лично жилище.

Бившият наемодател на Милен Кирилов споделя, че и до през днешния ден получава призовки и бележки за отговорности от компании за бързи заеми, тъй като наемателят му към момента не е сменил непрекъснатия си адрес.

„ Постоянно получаваме призовки от Второ районно. Хора, на които дължи пари, са подавали тъжби ”, споделя някогашният наемодател.

Съседка на Любомила - Надежда Мишкова твърди, че жилището на дамата е в окаяно положение и в никакъв случай не е ремонтирано. Откакто родителите на Любомила са умряли, дамата живеела изцяло сама. След това се появил и мъж, който евентуално ѝ давал пари.

„ Преди няколко години пристигна мъж, който се показа за юрист. Той сподели, че са взели нейните жилища, само че ѝ оферират тя да се подпише и ще я настанят в дом. Сама живее, обикаля улиците. Не е нападателна, само че е с поведенчески промени. Тъй като аз пребивавам под нея, съм пострадала. В 3:00 ч. през нощта стартира да пее или да марширува. Излиза на улицата, стартира да крещи, да вика, да танцува. Апартаментът ѝ е срутен. Това, че някой твърди, че е правил ремонт, е цялостна небивалица. Преди 2 години стартира да тече в банята ми и с нейно позволение влязохме с мъжа ми. Плочките са помлени, мебелировката е изпотрошена. В банята всичко беше запушено с екскременти - вана, тоалетна чиния ”, споделя Мишкова. Тя счита, че съседката ѝ не пие медикаменти. „ Ако пиеше, щеше да бъде в някакво съответно положение ”, споделя Мишкова.

По документи Любомила се води и съучастник във компания с Милен Кирилов. Пред екипа ни той посочи, че въпросното сдружение няма активност.

„ Аз допускам, че тя няма даже документи за идентичност, които са годни ”, казва Мишкова.

Освен за 98 000 лв., за които се твърди, че са дадени за ремонт на жилището ѝ в „ Младост ”, Любомила е подписала и втори запис на заповед за сумата от 46 000 лева, за които не излиза наяве защо се твърди, че са дадени на болната жена.  В постановлението на Софийската районна прокуратура написа, че Любомила е получила  парите от юрист Виолета Герова. Те обаче не били нейни, а на нейния клиент Николай Войнов, който ги оставил в адвокатската фирма ѝ да ги пази, откакто адвокатката  съдействала за продажбата на неподвижен парцел на родителите му. Според обществено налична информация юрист Герова работи във компания, която се занимава със събиране на вземания от длъжници. Не я откриваме в адвокатската фирма ѝ в София.

Търсим и Николай Войнов, който e бил притежател на сумата от 46 000 лева, за която се твърди, че е дадена на психичноболната Любомила. Той също е юрист и е работил в колекторски компании. Николай живее в Банкя. Откриваме неговата майка. Тя обаче декларира, че нищо не може да каже.

„ Нито знам за жилища, нито за това лице, надали той е взел нещо. Не е рекетьор ”, съобщи майката на Николай Войнов.

Търсим го и на адреса на компания „ Соломон Консулт груп ”, на която се води, че е шеф.  Оказва се обаче, че там такава компания не съществува. 

След като психичноболната жена не изплаща сумите от 98 000 и 46 000 лева, за които е подсигурила, че ще върне като е подписала два записи на заповед, са формирани производства и са издадени два изпълнителни листа. По тях е формирано изпълнително дело. Така в края на ноември 2018 година апартаментът на Любомила на улица „ Гладстон “ в София е изнесен и продаден на търг за обществена обмен. А с цел да се стигне до такава степен, Милен Кирилов, който твърди, че е имал връзки с психологично болната жена, трансферира с контракт за цесия вземането си от 98 000 лева на друга жена от София – Анна Георгиева Дилова, която не успяхме да открием. Графически експертизи откриват, че подписът в контракта за цесия не е на Милен Кирилов. През април 2018 година Анна Дилова и Николай Войнов, за който се твърди, че е бил притежател на сумата от 46 000 лева, дадена на Любомила, трансферират вземанията си на Диана Любомирова Димитрова от София. Разследващите откриват, че подписът на Николай Войнов в контракта за цесия също не е негов. В постановлението на прокуратурата се прецизира, че подписът на Войнов е подправен и в контракт за правна отбрана и подпомагане и пълномощие в интерес на юрист Герова, за която се твърди, че дава 46 000 на Любомила.

„ Прехвърлят си задълженията, с цел да може да се размие отговорността. Това е една присъща скица ”, счита Жаклин Данаилова.  

В момента психичноболната жена живее в жилището си в „ Младост ”. На жилището обаче е наложена забрана. Другият ѝ апартамент на улица „ Гладстон ” към този момент има нов притежател.

„ И по този начин в последна сметка ние откриваме, че за едни 98 000 и за един ремонт, който ние не знаем дали изобщо се е осъществил, от доближаването сред двамата, тези 2 жилището, единият на „ Гладостон ”, другият в „ Младост ”, са предмет на правосъдни осъществявания. Единият е продаден, тъй като е по-апетитен, другият е по-далеч от центъра. Доколкото знам при снемането на сведения, тя не знае, че апартаментът на „ Гладстон ” е на търг, тя мисли, че е неин. Въобще не знае, че е имало каузи. Тя надали е осъзнавала какво е подписвала, какво са ѝ споделили и не знаем с какви способи са работили с нея, тъй като това е една сама, болна жена ”, споделя Жаклин Данаилова.

В края на предходната година прокурор от Софийската районна прокуратура отхвърля да образува досъдебно произвеждане, макар съществуването на фалшифицирани подписи и направеното от същия прокурор в постановлението конкретизиране, че Любомила Топчиева страда от параноидна шизофрения и подписите, които е поставила на двата записи на заповед, с които единият ѝ апартамент е продаден на търг, а другият възбранен, следва да се подложат на подозрение, поради „ дееспособността на психичноболната жена “. Факт, конкретизиран в прокурорското разпореждане като „ независимо съображение за унищожаемост на всеки един контракт ”. Междувременно юристът на племенницата Жаклин Данаилова пуска тъжба против постановлението за отвод за формиране на досъдебно произвеждане по отношение на двата жилището.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР