63-годишна жена почина в такси, след отказ на Спешното отделение

...
63-годишна жена почина в такси, след отказ на Спешното отделение
Коментари Харесай

Близки на починалата жена в такси: Тя е глуха, а искаха да говорят с нея

63-годишна жена умря в такси, след отвод на Спешното поделение да изпратят кола за спешна помощ на адреса в Сливен.

Служителят, приел сигнала сложил изискване да приказва с болната, само че съгласно околните тя не била контактна.

Това се случва на 2 февруари.

„ Станах в 5 часа и отидох при нея. Майка ми береше душа със затворени очи. Отивам при мъжа ми и му споделих, че нещо става с майка ми “, сподели дъщерята на умрялата жена Катя Михайлова.

„ Набрах 112 и помолих да ме свържат с Бърза помощ те го направиха, а аз обясних къде сме. Казах какво е ситуацията на потърпевшата, че е зле. Някакъв доктор ли беше не знам, изиска да приказва с нея обаче това нямаше по какъв начин да стане, тъй като тя е глухоняма. Той ми отговори да си намеря транспорт, с цел да я закарам в Бърза помощ. Нищо не ми обясниха. Казах им „ дамата не мърда, със затворени очи е и е глуха. Настояваха да приказват с нея “, разказа  пред БТВ Младен Минчев, който е шурей на умрялата жена.

Роднините търсят и заем от съседи. „ Взех от съседа 20 лева и продължих с таксито. Носих я на тил по пътеката надолу “, добави Минчев.

„ Едно дете ме посрещна и сподели: „ изчакай, носят баба “. Беше мрачно. Само видях като сложиха дамата откъм гърба. Дъщерята плачеше. Закарах ги в Спешното и потеглих. След няколко часа ми се обадиха от офиса и ми споделиха, че полицията желае координатите ми, с цел да се свърже с мен тъй като дамата е умряла в колата ми “, изясни Антоанета Шейтанова, която взима хората с такси.

Директорът на Спешния център доктор Василиса Симеонова отхвърли да застане пред камерата, само че изясни, че е шокирана от държанието на дългогодишния чиновник. Тя сподели, че грешката е в метода, по който е воден диалогът и той е желал да чуе дамата, което не е редно. Д-р Симеонова обмисля дисциплинарно наказване за диспечера, който е приел сигнала за дамата в тежко положение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР