63-годишна жена от Гоце Делчев е станала жертва на телефонна

...
63-годишна жена от Гоце Делчев е станала жертва на телефонна
Коментари Харесай

Жена от Гоце Делчев даде 2000 лв. на телефонни измамници

63-годишна жена от Гоце Делчев е станала жертва на телефонна машинация със сумата от 2 000 лв.. Това оповестиха от ОДМВР - Благоевград.

Сигналът за измамата е подаден на 25 септември 2018 година в районно управление (на МВР) - Гоце Делчев от пострадалата жена. Тя съобщила за това, че към 14.30 часа на същата дата непознато за нея лице, което се е показало за полицейски чиновник ѝ изискал парична сума като подпомагане за залавяне на телефонни измамници. На пострадалата е нанесена вреда на приблизителна стойност към 2 000 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

ОДМВР - Благоевград приканва жителите за нараснало внимание и демонстрация на подозрителност във връзка с лица, които посредством телефонно позвъняване ги вкарват в подвеждане за приемане на парични суми. При провеждането на полицейски интервенции няма одобрена процедура полицейските чиновници да желаят персонални парични средства и полезности от жителите. За попречване на сходен тип закононарушения, при положение на телефонно позвъняване, при което е поискана парична сума, персонални данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е належащо жителите незабавно да се свържат с близки, родственици или съседи и незабавно да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР