63-годишен откраднал линейка и си джиткал с нея над 1

...
63-годишен откраднал линейка и си джиткал с нея над 1
Коментари Харесай

Спешно оскотяване е кражбата на линейка!

63-годишен откраднал кола за спешна помощ и си джиткал с нея над 1 час, след това го заловили. Това се случва в интервала на „ мръсните дни” в Кърджалийско. След като по средата на декември от Европейска комисия ни зарадваха, че ще ни дарят със 71 млн.евро, с цел да си купим коли за спешна помощ, тъй като са ъгъл и непрекъснато ревем, че парите не ни доближават за реформиране на така наречен „ Спешна помощ”. Тя разполага с близо 651 коли за спешна помощ в цялата страна.

Не зная какъв брой би трябвало да си оскотял или кьоркютук пийнал, с цел да откраднеш кола за спешна помощ. С ясното схващане, че има недостиг на тези коли и недай Бог да възникне нужда от тях тъкмо по това време, когато някойси е решил да се забавлява по този, меко казано, чудноват метод.

Кражби на коли за спешна помощ е имало и преди, само че това надали е утешаващ факт. Грабят такива коли както от общински и държавни, по този начин и от частни лечебни заведения. Случвало се е в София, в Пловдив и др.селища. И това единствено потвърждава, че абсрдите и ненормалностите по нашите земи се множат в геометрична градация.

Интересно какво ли, с изключение на извратеното мислене, притегля крадците да протягат ръка навръх коли за спешна помощ, множеството от които са вехто произвеждане и със остаряло съоръжение? Според един отчет на Сметната палата, последните 159 са били купени през 2009 година Най-голям е бил броят на колите, създадени преди 2007 година – от 245 през 2010 година той понижава на 137 към 30 юни 2014 година след бракуването на негодните за употреба коли. Доскоро в цялата система е имало единствено шест коли за спешна помощ, създадени в интервала след 2010 година и чак преди три години са били купени 56 нови коли за спешна помощ.

Точно по тези и други сходни аргументи на 12 декември м.г. Европейската комисия заяви, че отпуска на България 71 милиона евро от фондовете за доближаване. Средствата ще бъдат употребявани за преоборудване на всичките 237 звена на незабавната помощ в България и съфинансира пазаруването на 400 нови коли за спешна помощ, снабдени със модерни средства за връзка и животоспасяващо съоръжение.

Дано крадците не знаят за тази оригиналност, че хептен ще оставят заболели, немощни и нуждаещи се без опция да им се помогне! И без това в този бранш има изострен дефицит от искащи да работят, заради ниското възнаграждение и неприятните условия. Един от най-хубавите наши документални филми „ Последната кола за спешна помощ на София” споделя за проблемите в незабавната ни помощ. Филмът, показващ мизерията в бранша, бе награден на кинофестивала в Кан през 2012 година. Успяхме, в случай че не с друго, то с дивотията си да удивим чужденците, а още не сме им посочили и кражбите на коли за спешна помощ.

Мислех си, че единствено катафалки още не са отмъквали. Докато не видях, че не е по този начин – към този момент и на колите за транспорт на мъртвите протягат ръка. Дори някакъв перверзник отмъкнал катафалка с натрупа в нея!

Какво следва? Не знам. Има ли дъно? Очевидно няма....
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР