63% е ръстът на започнатото ново строителство във Варна през

...
63% е ръстът на започнатото ново строителство във Варна през
Коментари Харесай

63% ръст на започнатото ново строителство във Варна

63% е растежът на започнатото ново строителство във Варна през деветмесечието на 2018 година. Това съобщи Добромир Ганев, ръководител на Управителния съвет на Национално съдружие „ Недвижими парцели “.
Според Добромир Ганев това, което би трябвало да тормози най-много вложителите и банките в някаква степен, е доста огромният размер от строителство, който се осъществя през деветмесечието на 2018 година.
„ Данните са извънредно показателни. Давам няколко образеца, с цел да притеглим вниманието на жителите, на потребителите, на купувачите, както и на вложителите, да бъдат доста деликатни при желанието си да получават парцели на зелено. Във Варна растежът на започнатото ново строителство през деветмесечието на 2018 година е 63%, което е разпростра повърхност от 324 000 кв. метра стартирано ново строителство “, добави специалистът. Добромир Ганев акцентира, че различен доста значим индикатор за положението и трендовете при жилищното строителство са издадените позволения за градеж. При него за този интервал има растеж към 40% по отношение на деветмесечието на 2017 година, сподели Добромир Ганев.
„ Този растеж се показва в още към 350–400 000 кв. м. Само за едно деветмесечие имаме към 750-800 000 кв. м планувано и стартирано ново строителство “, акцентира специалистът. По думите на Добромир Ганев това оказва напън на пазара и на цените. „ Нашите упования за идната година са към момента да има растеж на цените. Поради тази интензивност и положително положение на стопанската система, на приходите, на заетостта в страната към момента да има лек растеж, само че той е много занимателен. Това ще бъде не повече от 2- 3 %. Като имате поради, че последните данни за страната са към 7% “, означи още специалистът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР