626 183 души живеят в Пловдив и областта, показват данните

...
626 183 души живеят в Пловдив и областта, показват данните
Коментари Харесай

Вижте колко хиляди живеят във Варна и областта според преброяването

626 183 души живеят в Пловдив и региона, демонстрират данните от предварителната оценка на " Преброяване 2021 ". Във Варненска област - 427 634, в Бургаска - 360 587, в София-град - 1 480 830, в София-област - 222 662, показват още от Национален статистически институт.

Оценката на броя на популацията и жилищния фонд се създава, с цел да се обезпечат първи предварителни данни за броя на популацията, разпределени по области и възраст, както и информация за жилищния фонд в страната.

Тя е направена въз основа на данните за броя на електронно преброените лица и жилища, оперативна информация от сумарните описи на преброените обекти (сгради, жилища и население), попълнени от контрольорите, и оценка на упования брой преброени обекти за отчасти или изцяло необходените сектори.

Предварителната оценка за броя на популацията не би трябвало да се смята за дефинитивни данни от Преброяване 2021. В идващите месеци следва въвеждане на информацията от хартиените преброителни карти, валидиране и поправяне на въведените данни въз основа на наличните в страната административни регистри и бази данни. Окончателните данни от Преброяване 2021 ще бъдат оповестени и предоставени на необятната общност през есента на 2022 година.

Оценката удостоверява задълбочаването на отрицателните демографски трендове, съществуващи през последните 30 години в страната - понижаване и застаряване на популацията, обезлюдяване на обособени територии на страната в резултат на негативния натурален приръст и миграционните процеси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР