62-годишната жена, загинала в тежката катастрофа край Шипка в петък,

...
62-годишната жена, загинала в тежката катастрофа край Шипка в петък,
Коментари Харесай

Жената, загинала в катастрофата край Шипка, била експерт в МОН

62-годишната жена, починала в тежката злополука край Шипка в петък, е била специалист в МОН. Това заяви министърът на образованието професор Галин Цоков при представянето на създадените от ведомството ограничения за промени в учебното обучение.

" За страдание, войната по пътищата влезе в нашето министерство, за което откровено скърбя ", разяснява министърът.

" В петък вечерта, при безразсъден случай почина една доста значима за нас колежка - Мариана Лозанова. Искам да изкажа още един път съболезнования на нейното семейство, близки и сътрудници. Мир на праха ѝ и нека да успеем да продължим нещата, за които тя интензивно работеше през последните години в дирекция " Организация и надзор ". В рамките на тези няколко месеца успяхме да разработим и от следващата година да влезе в деяние една национална стратегия за сигурност на придвижване ", добави Цоков.

Причината за тежката злополука, в която починаха двама, а един беше ранен, е неправилна маневра в тъмното. Тир, ръководен от украински водач, направил непозволена маневра обратно и леката заколвам се блъснала челно в ремаркето на камиона. Мъжът и дамата умират на място. 23-годишният Александър Проданов е в болница. Момчето е един от отличниците на България в самодейността на " 24 часа ", за което вестникът писа през 2019-та и 2022-ра година.

В момента Александър е студент във втори курс на физическия факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски.

Сашо разказал в болничното заведение, че видели тира в последния миг единствено като сянка, нямал светлини. Леля му Мариана Лозанова изкрещяла на татко си да внимава и възрастният лидер евентуално е направил опит да го избегне, само че на вятъра. Колата му се забила в големия камион откъм страната на водача, това изяснява за какво той и щерка му са починали на място. Мариана, която е на 62 години, към този момент подготвяла документите си за пенсия.

" Леля беше добър, почтен, целенасочен, безрезервен и извънредно кардинален човек. До огромна степен с помощта на нея имах това прелестно детство. Всеки път, като идваше на посетители от София, чаках с неспокойствие, а тя постоянно идваше с по някоя нова енциклопедия или играчка, с която да изучавам нови неща. Беше прелестен събеседник и човек, на който постоянно можех да разгадавам ", описа още момчето.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР