62-годишен мъж от Калековец е задържан, изтеглил близо 15 000

...
62-годишен мъж от Калековец е задържан, изтеглил близо 15 000
Коментари Харесай

Мъж е изтеглил 15 000 лева от карта на починала негова позната

62-годишен мъж от Калековец е арестуван, изтеглил близо 15 000 лв. от дебитната карта на умряла негова позната, посредством непозволени тегления с платежен инструмент, оповестиха от полицията.

В началото на септември дъщерите на умряла 58-годишна пловдивчанка се върнали в родния град на майка си, с цел да провеждат погребението й. Момичетата - на възраст 18 и 19 години са студентки в Германия, където допреди няколко години живеели дружно със своята майка.

Жената била емигрирала в Германия, където основала семейство. Когато дъщерите й пораснали, решила да ги остави да учат там и се върнала в родината си.

След идването си в Пловдив тя почнала да поддържа връзка със 62-годишен мъж от село Калековец. Мъжът имал достъп до персоналните движимости на дамата. В началото на септември дамата умряла, а при идването на дъщерите й в Пловдив, девойките открили, че от персоналната й сметка липсва сумата от близо 15 000 лева

Само за месец чиновници на икономическа полиция разкрили измамническата скица, проведена от 62-годишния Антон Б. Мъжът теглил дребни суми от разнообразни банкомати, с цел да не провокира съмнение. Под предлог, че му е нужно, с цел да помогне и улесни дъщерите на умрялата, се опитал да се снабди и с подправено пълномощие, с което да получи достъп до спестяванията и да прави разплащания.

В хода на последвало претършуване от вкъщи на мъжа са конфискувани нотариално заверени пълномощни, за които е открито,че са неистинен.

За осъщественото закононарушение - потребление на данни от непознат платежен инструмент, мъжът е арестуван в ареста за период до 24 часа по ЗМВР, а на следващия ден следва да му бъде повдигнато обвиняване. Работата по документирането на случая продължава от чиновници на отдел "Икономическа полиция " Пловдив.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР