61 румънски университета ще получат грантове в размер на над

...
61 румънски университета ще получат грантове в размер на над
Коментари Харесай

Румънски университети получават над €200 милиона за дигитализация

61 румънски университета ще получат грантове в размер на над €200 милиона за планове, свързани с цифроваизация и цифровизация, оповестява Romania Insider. " Грантовете за цифровизация на университетите " са част от Националния проект за наново пускане и резистентност (PNRR), финансиран от Европейския съюз.

Повечето от признатите за финансиране получатели (16) са от Букурещ, съгласно Economedia.ro. Следващият най-добре показан окръг е Клуж с 6 институции в листата с финансиране. Има и 4 университета в Тимишоара, Яш и Констанца.

Чрез отпуснатите средства ще бъдат развити редица лаборатории, отдадени на модернизацията и дигитализацията на просветителните стратегии в северната ни съседка.
 До какво може да докара сливането на държавните университети?
До какво може да докара сливането на държавните университети?

От МОН обмислят обединяването на някои български вузове

Към момента е ясно, че 49 от бъдещите цифрови планове ще бъдат осъществени от държавни университети, а 14 от частни.

В България дигитализацията на университетите от дълго време е в режим на изчакване, само че към този момент има университети, които вършат крачки към нея. В Университета за национално и международно стопанство (УНСС) да вземем за пример всички образователни проекти и стратегии ще бъдат напълно изменени до 2029 година за посока цифровизация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР