61-годишният Мустафа Х. бе осъден днес от Търговищкия окръжен съд

...
61-годишният Мустафа Х. бе осъден днес от Търговищкия окръжен съд
Коментари Харесай

Търговец на вълна с две висши образования отива зад решетките за укрити данъци

 61-годишният Мустафа Х. бе наказан през днешния ден от Търговищкия областен съд на 3 години и 6 месеца отнемане от независимост при непоколебим режим за отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери. Приведена му е била и друга присъда от 8 месеца, в чийто изпитателен период подсъдимият направил това  деяние. И остарялата присъда е за закононарушение срещу данъчната система на страната, оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Окръжната прокуратура в Търговище е предала на съда подсъдимия, за това че в интервала от 31 март 2012 година до 1 април 2013 година в изискванията на продължавано закононарушение Мустафа Х., който е с две висши образования, съумял да избегне установяването на 57 220 лв. Данък добавена стойност и 39 719 лв. корпоративен налог на едноличното си комерсиално сдружение " Мустанг-58 “, което изкупувало вълна от регистрирани и нерегистрирани търговци.

Деянието е осъществено с потвърждаване на лъжи в подаваните пред Национална агенция за приходите справки-декларации. С незаконната си активност Мустафа предизвикал на страната вреди в размер на 96 939 лв., които не са възобновени.

Присъдата на Търговищкия областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР