61-годишна жена падна в асансьорната шахта нa блок в „Студентски

...
61-годишна жена падна в асансьорната шахта нa блок в „Студентски
Коментари Харесай

Падналата жена в асансьорна шахта, е с опасност за живота


61-годишна жена падна в асансьорната шахта нa блок в „ Студентски град” в сряда. Пострадалата е настанена в болница с заплаха за живота. По време на случая се е правила профилактика на асансьора, само че на никое място в постройката не е било обозначено, че той не може да бъде употребен.
От Агенцията за метрологичен и механически контрол разясниха, че макар сериозността на случая асансьорът е в редовност и документите на поддържащата го компания била изрядна.
Около 11 часа в сряда от компанията Express Lift Service правят профилактика на товарния асансьор в студентския блок, като вратата на първия етаж е оставена отворена. Жена от почистващия личен състав потърпевша, като паднала в шахтата на асансьора. Според Мария Вълкова от Държавна организация за метрологичен и механически в постройката не е имало обозначение, че асансьорът не може да бъде употребен, оповестява Дарик.
„ Разговаряла е с техника, който прави профилактиката и той й е обяснил, че асансьорът е спрян и се подменя устройство, което задържа вратата. Обърнал се е да си вземе инструмент от куфара, при което в идващия миг е открил, че тя е паднала в шахтата. Коридорът не е бил осветлен, шахтата също е много тъмна. Най-вероятно тя не е схванала, че в този миг асансьорът е вдигнат нагоре и се прави поддръжка. Тя минава около техника и влиза в шахтата”, сподели Вълкова.
Пострадалата е настанена в болница "Света Анна ", в тежко положение и с заплаха за живота. Повечето от студентите в общежитието към Софийския университет не са разбрали за случая. Кристина, която живее в блока, разяснява, че постоянно се постанова намесата на компанията за поддръжка на асансьорите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР