61-годишен общински служител в Генерал Тошево, е предаден на съд

...
61-годишен общински служител в Генерал Тошево, е предаден на съд
Коментари Харесай

Общинар взе подкуп от чужденец, отива на съд

61-годишен общински чиновник в Генерал Тошево, е предаден на съд от Окръжната прокуратура в Добрич за пожелан и признат рушвет от немски жител, живеещ в България, с цел да не извърши своите служебни отговорности и да не сформира констативен акт за противозаконен градеж на сграда. Той ще бъде съден за закононарушение по член 301, ал.1 от Наказателен кодекс.

От дълги години обвиненият работел като основен специалист в общината в Генерал Тошево. Част от неговите отговорности била да провежда независимо и обективно изследване на сигнали и тъжби на жители, свързани с проблеми от организационен темперамент, и сигнали за нелегално строителство.

Именно подобен сигнал получил общинарят при започване на март 2022 година. Информацията гласяла, че немски жител, живеещ в село в община Генерал Тошево, строи без надлежните разрешителни гараж в двора на парцела си. На 21 март 2022 година той подхванал дейности за изясняване на обстоятелствата и посетил дома на чужденеца. Констатирал, че там в действителност текат строителни дейности, за които няма издадени никакви документи. В диалог със притежателя на парцела, общинският чиновник схванал, че мъжът е подготвен да поправи това и да предприеме дейности по легализиране на постройката.

Обвиняемият се възползвал от обстоятелството, че немският жител не познава българското законодателство, симулирал осъществяване на действия по премерване и пресмятане на самобитна такса за осъществяване на услуга и изискал сумата от 4000 лв.. Парите трябвало да послужат за узаконяването на гаража, а притежателят на парцела бил уверен, че става въпрос за регламентирана такса, която той заплаща.

Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване до шест години „ отнемане от независимост " и санкция до 5000 лв.. Предстои делото против 61-годишния мъж да бъде планувано за разглеждане във Окръжния съд в Добрич.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР