6000 частици от Пловдив, 816 ученици, 8 училища, 2 читалища,

...
6000 частици от Пловдив, 816 ученици, 8 училища, 2 читалища,
Коментари Харесай

816 ученици подредиха 6000 Частици от Пловдив

6000 частици от Пловдив, 816 възпитаници, 8 учебни заведения, 2 читалища, 5 доброволци, 1 галерия и безчет усмивки и нови другарства - това е равносметката от плана " Частици от Пловдив ", осъществен от Народно читалище " Димитър Благоев - 2008 година - град Пловдив " по Отворена покана " Читалища – общностно присъединяване и нововъведения “ на Фондация “Пловдив 2019 ". Днес е последното мероприятие, с което публично се слага завършек на плана - галерия на пъзелите със забележителности от града под тепетата, която можете да видите в библиотеката на НЧ " Съвременник-1986 ".

Реализацията на плана стартира през месец май 2018 година с фотографско снимане на забележителности от Пловдив и разработване на 50 пъзела, всеки от които се състои от 120 елементи, т.е. общо 6000 частици от Пловдив. 

В продължение на няколко месеца петима доброволци проведоха нареждане на пъзели под формата на просветителна игра в редица учебни заведения в Пловдив и региона за учениците от първи до седми клас. През август бе извършено откриващото мероприятие в национално читалище " Съвременник-1986 " под формата на съревнование за историята на Пловдив. През септември екипът по плана посети ОУ " Пенчо Славейков “ в кв. Столипиново. През октомври се състояха заниманията в ОУ " Райна Княгиня “- Пловдив и СУ " Васил Левски " - с. Маноле. През месец ноември бяха посетени ОУ " Гео Милев " - Пловдив, СУ " Св. Патриарх Евтимий “, СУ " Черноризец Храбър “. 

Организаторите с горделивост оповестяват, че заради прелестните резултати в учебните заведения и положителните мнения за плана, с тях са се свързали още шефовете на ОУ " Гео Милев " - с. Белозем и ОУ " Д-р Петър Берон “ - с. Чалъкови, които също са станали част от " Частици от Пловдив " през месец ноември. Те се радват, че са съумели да включат с огромно предпочитание и възторг толкоз доста деца в самодейността от календара на Европейска столица на културата 2019.

" Радваме се, че предизвикахме подобен интерес у децата, че ги накарахме да приказват за Пловдив и ги стимулирахме да посещават нови, непознати за тях места от града ни, да се вглеждат повече в неговите архитектурни и културни полезности ", изясни Вера Аврионова - координатор на плана. Тя добави, че въпреки планът да завършва, частиците от Пловдив ще продължат да " обикалят " из града ни и да радват още от децата на Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР