600 млн. лева са средствата по линията на Плана за

...
600 млн. лева са средствата по линията на Плана за
Коментари Харесай

5 млн. лева на ден ще достигат до бизнеса, обеща служебният министър на иновациите

600 млн. лв. са средствата по линията на Плана за възобновяване и резистентност. Останалите 135 са по линията на структурните фондове.

Четири са процедурите по Плана за възобновяване, които ще бъдат разполагаем до края на годината. Първата към този момент е отворена и бизнесите имат опция да аплайват за утвърждение до 21 септември. Процедурата е в размер на 260 милиона лв.. Индустриите, които са допустими в програмата са: преработвателна индустрия, креативна активност, научна активност и ръководство на боклуци.

Министерството на нововъведенията и растежа готви и друга процедура, която евентуално ще бъде отворена до края на идващия месец - малко над 30 млн. лв. ще се провиснал на дребни и междинни предприятия, които желаят да внедрят IT решения, в това число и киберсигурност.

Планът на ведомството е другите две процедури да бъдат отворени до края на годината. Едната от тях е обвързвана с въвеждане и вложения във фотоволтаици и в съпътстваща инфраструктура – акумулатори за локално предпазване на сила. Там бюджетът е 200 млн. лева

Другата е с бюджет 120 млн. лева за развойна активност и интелектуална благосъстоятелност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР