600 медала и 90 купи връчиха днес на първенците от

...
600 медала и 90 купи връчиха днес на първенците от
Коментари Харесай

Връчиха медали и купи на победителите в общинския кръг на Ученическите игри‘23

600 медала и 90 купи връчиха през днешния ден на първенците от конкуренцията в Ученически игри’23 – общински кръг в Сливен.

Церемонията се състоя пред постройката на Общината. Кметът Стефан Радев и шефът на Центъра за поддръжка за личностното развиване – Детски комплекс Сливен Христо Котов наградиха спечелилите.

Кметът поздрави участниците в игрите за положителния образец, който дават на съучениците си.
„ Спортът за подрастващи е поредна политика на Община Сливен. Спортът е здраве. Спортът е създаване на темперамент и дисциплинираност. Това са полезности, които желаеме да възпитаваме и виждаме в подрастващите “, сподели Радев.
Той поздрави и всички треньори и учители за всеотдайната им работа и положителните достижения.

Директорът на Детския комплекс Христо Котов благодари на Община Сливен за поддръжката и пожела триумф на сливенските тимове, които ще продължат да се състезават на републиканско равнище.

Осем са типовете спорт, залегнали в програмата на спорта за учащи - футбол, шахмат, лека атлетика, бадминтон, волейбол, баскетбол, хандбал и тенис на маса.
1500 деца, разпределени в три възрастови групи - 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас мериха сили в обособените съревнования.

Ученици от 14 сливенски учебни заведения откриха място измежду финалистите за републиканските надпревари, които завършват на 26 юни.

На републиканското по шахмат ще вземат участие възпитаници от ППМГ „ Добри Чинтулов “.
На тенис на маса тимовете на ОУ „ Юрий Гагарин “, НХГ „ Димитър Добрович “ и ПГИ „ Проф. доктор Димитър Табаков “.
За републиканското съревнование по бадминтон отпътуват два тима от ОУ „ Братя Миладинови “ и един от ПГХТ „ Акад. Неделчо Неделчев “.
Девойките и юношите от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “ ще се включат в лекоатлетическата конкуренция.

Хандбалистите на ПГИ „ Проф. доктор Димитър Табаков “ ще играят в Хасково. Момичетата от СУ „ Пейо Яворов “ ще вземат участие в баскетболните игри.
На републиканско съревнование по волейбол участваха два тима от ОУ „ Д-р Иван Селимински “ и по един от ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “ и ПГИ „ Проф. доктор Димитър Табаков “.
Сливен ще семейства на републиканските финали по футбол, където ще вземат участие възпитаници от ППМГ „ Добри Чинтулов “ и по лека атлетика, с присъединяване на ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “.

Чуйте в аудиото Стоян Христов, отговарящ за спортната активност в Центъра за поддръжка за личностното развиване – Детски комплекс – Сливен…
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР