600 хиляди лв. са разпределени на двустранна основа за Турския

...
600 хиляди лв. са разпределени на двустранна основа за Турския
Коментари Харесай

БЧК изпраща още 1 млн. лв. в помощ на пострадалите в Турция и Сирия

600 хиляди лева са разпределени на двустранна основа за Турския Червен полумесец. Допълнително са обезпечени 400 000 лева за Сирийския Арабски Червен полумесец, посредством незабавния Апел на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП) – MDRSY099 – 07/02/2023. С това, общата сума, преведена за двете наранени страни възлиза на 1 810 000 лева, оповестиха от БЧК.

 

Още в първия ден, по Апела на МФЧК/ЧП, Българският Червен кръст отпусна 5000 швейцарски франка за Сирия от своя Фонд за бедствия, повреди и рецесии. На 9-ти февруари 2023г., още веднъж посредством Апела, бяха преведени и 480 000 лева настрана за Турция и 320 000 за Сирия, като средствата са от Националната акция на организацията.

Българският Червен кръст изпраща и първите два тона филантропична помощ за потърпевшите в Сирия.

 

БЧК продължава да набира финансови средства по Националната акция в помощ на потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия, и по инструкции на турската страна – зимни палатки. Всеки, който желае да поддържа акцията, може да го направи посредством особено разкритата банкова сметка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР