600 000 българи с пост Ковид - какво е лечението? 35

...
600 000 българи с пост Ковид - какво е лечението?
35
Коментари Харесай

600 000 българи с пост - COVID

600 000 българи с пост Ковид - какво е лекуването?

" 35 милиона души имат пост Ковид в света, а 4 милиона не могат да отидат на работа. Симптомите са тези, които се срещат при всички болести. Тук има една пръснатост на признаците и по-голяма периодичност на това заболяване. Вече се приказва за всеобщо събитие даже при децата ", изясни проф. Чавдар Ботев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той даде за образец няколко признака, касаещи настроението, като смяна в експанзия, яд, възбудимост, незаинтересованост, заблуда, меланхолия, възприятие за неизбежност, мисли за самоубийство, са постоянно срещани признаци.

Проф. Ботев добави, че признаци като мозъчна мъгла, усложнение при мислене, осъществяване на задания, закъснение на мисли, доста бързи мисли въз основата на халюцинации, главоболие в друг темперамент, болки в слепоочията, ментално напрежение, проблеми с паметта, забравяне по какъв начин да се правят рутинни дейности, неспособност за запомняне на нови събития, загуба на дълготрайна памет и краткосрочна памет, също могат да се причислят към тези на пост Ковид.

" Един от честите признаци е, че при ставане или придвижване, ние получаваме ускорено тупкане на сърцето. При някои хора при минимални старания са с подобен тип аритмия, чувство за сърцетуптене ", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи един от значимите проблеми е, че имунитетът ни е доста подтиснат. " Това води до появяването на някои неща - инфекции в нашето тяло. Трябва да погледнем локалния имунитет освен това заболяване. При децата виждате какво става има зараза от стрептококови инфекции, не би трябвало да гледаме на тях като на инфекции, а това е в резултат на Ковид, имунитетът е подтиснат ", разяснява проф. Ботев.

" Човешката клетка има мембрана, която е построена от мазнини и след една година 98% от нашите молекули в тялото се трансформират ", безапелационен е проф. Ботев.

Той предложи да се поемат две лъжици зехтин, с цел да се махнат нездравословните мазнини. " Суровите ядки са източник на мазнини, мангото е прекрасен източник. Трябва да се опитаме да предотвратим нездравословните фактори ", сподели той.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР