60% от хората продължават да не гласуват. Това не е

...
60% от хората продължават да не гласуват. Това не е
Коментари Харесай

Слави Василев: Политическият процес в България е фалирал

" 60% от хората не престават да не гласоподават. Това не е радостно. Обаче е показателно, че по-голямата част от българите схващат какъв брой досаден е политическият развой в България. Хората не гласоподават поради оскъдното меню, празните приказки на партиите и безспорната невъзможност. От една страна Бойко Борисов, от друга - Политическа партия, както и техните спътници, карат хората да не желаят да вземат участие в този политически развой ".

Това съобщи за БНР политологът Слави Василев.

" Доверието в политическата система е сривано с години. Хората не желаят да вземат участие в политическия развой, тъй като всичко е скица. Властта работи, с цел да може политиците да се настанят комфортно в креслата в Министерски съвет и в Народното събрание и да работят за личните си ползи. Това хората го виждат ", уточни Василев.

По думите на политолога " парламентарната форма на ръководство, която се основава на консенсус, на разговор и на съгласие, в изискванията на българската политика тя не може да работи ".

" Политическата класа би трябвало да влезе в по-сериозен спор и да види, че Народното събрание има своята роля и място в подредбата на българските институции, само че тя не е, с цел да основава едно монолитно болшинство, което да излъчва Министерския съвет. Ако не се навлезе в този спор, ще вървим от избори в избори, ще произвеждаме неустойчиви обединения, а хората ще вървят все по-малко да гласоподават. Партии като " Възраждане " със относително обикновени слогани ще съумяват да печелят от ден на ден и повече заем на доверие, тъй като политическият развой в България е банкрутирал ", акцентира Слави Василев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР