60 на сто от българите, които си купуват почивка в

...
60 на сто от българите, които си купуват почивка в
Коментари Харесай

Проучване: Над 70% от българите ще плащат с карта, смартфон или смарт часовник по време на почивка в чужбина

60 на 100 от българите, които си купуват отмора в чужбина от туристическа организация, и 63% от тези, които провеждат пътуването си независимо, заплащат онлайн. Общо 71% от българите, които тази година ще почиват отвън страната, считат да заплащат с карта, смарт телефон или смарт часовник, като за ваканцията си зад граница 45% възнамеряват да похарчат сред 400 и 1200 лева на човек. Това демонстрират данните от най-новото изследване на Visa по отношение на желанията на българите за почивки и методите за разплащане по време на тях. Изследването обгръща осем пазара от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) през 2023 година, в това число България.

Visa непрестанно вкарва нововъведения, с цел да направи новите и бъдещите способи и канали за разплащания по-добри и по-достъпни за всички. Освен обичайния метод с карта, за разплащания с Visa могат да се употребяват и устройства като смарт телефони и смарт часовници. Използването в чужбина на физическа карта Visa или чрез смарт телефона или смарт часовника е също толкоз бързо, комфортно и несъмнено, колкото и вкъщи. Така респондентите от изследваните страни правят оценка преимуществата на цифровите преводи зад граница. 58% ги избират поради удобството, 53% - поради сигурността, възприемана като неявяване на риск от загуба на пари, а 52% ценят скоростта. Четиринадесет % от българските туристи желаят да заплащат в чужбина със смарт телефон или смарт часовник. В района мобилните разплащания в чужбина са известни и измежду туристите от Румъния и Унгария (съответно 22% и 21% от анкетираните), прибавят от Visa.
Мобилните портфейли 
„ Един от най-популярните способи за заплащане, в това число и за отмора в чужбина, са мобилните портфейли, които са основани от системите и технологиите на Visa, разяснява Красимира Райчева, управител на Visa България. Когато консуматор вкара данните на картата си в онлайн магазин или в цифровия портфейл на смарт телефона си, Visa ги заменя с неповторим набор от цифри. Тази технология, наречена токенизация, обезпечава в допълнение равнище на сигурност. С Visa потребителите са предпазени против машинация, загуба или кражба на картата си, защото имат опция да изискат възобновяване на сумата, в случай че нещо се обърка, “ добавя Красимира Райчева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР