60 млн. лв. предоставя Българската банка за развитие за микро-,

...
60 млн. лв. предоставя Българската банка за развитие за микро-,
Коментари Харесай

ББР предоставя 60 млн. лв. за туристическия сектор заради COVID-19

60 млн. лева дава Българската банка за развиване за микро-, дребни, междинни и започващи предприятия в ресторантьорския и хотелиерския бранш за ликвидна поддръжка поради COVID-19.

Меморандум беше подписан от министрите на туризма и нововъведенията Христо Проданов и Даниел Лорер, както и управлението на ББР Владимир Георгиев и Живко Тодоров в туристическото министерство.

Банката ще даде кредитни линии до 500 хиляди лева за сдружения с личен състав до 49 души и до 750 хиляди лева за до 249 души. Възможни са и овърдрафт заеми до 250 хиляди лева За тях срокът е 60 месеца, а за общоприет заем за оборотни средства - 48 месеца.

За ресторантьори се дава и гратисен интервал 12 месеца, а за хотелиери - 18.

Има опция и за финансиране на сдружения с просрочени отговорности до 90 дни.

" Това е новото лице на ББР, започваме новата година с ослепителен образец каква ще бъде банката оттук насетне ", съобщи министър Лорер.

Той даде обещание и, че ще се показват още сходни принадлежности, да вземем за пример за бранш земеделие. Министър Проданов също поздрави ББР за това, че се е върнала към главната си активност. По думите му този инструмент се е обсъждал още по време на съдружните договаряния, в това число и с туристическия бранш
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР