60 млн. лв. кредитна линия предоставя Българската банка за развитие

...
60 млн. лв. кредитна линия предоставя Българската банка за развитие
Коментари Харесай

ББР подпомага с 60 млн. лв. туризма

60 млн. лева кредитна линия дава Българската банка за развиване за микро-, дребни, междинни и започващи предприятия в ресторантьорския и хотелиерския бранш в помощ против следствията от коронавирус рецесията.

Меморандумът с ББР беше подписан през вчерашния ден от министъръат на туризма Христо Проданов и министърът на нововъведенията Даниел Лорер. От страна на ББР документа подписаха Владимир Георгиев и Живко Тодоров.

Банката ще даде кредитни линии до 500 хиляди лева за сдружения с личен състав до 49 души и до 750 хиляди лева за тези с личен състав до 249 души. Възможни са и овърдрафт заеми до 250 хиляди лева За тях срокът е 60 месеца, а за общоприет заем за оборотни средства - 48 месеца.

За ресторантьори се дава и гратисен интервал от 12 месеца, а за хотелиери - от 18. Има опция и за финансиране на сдружения с просрочени отговорности до 90 дни.

Министър Проданов поздрави ББР за това, че се е върнала към главната си активност. По думите му този инструмент се е обсъждал още по време на съдружните договаряния, в това число и с туристическия отрасъл.

" Това е новото лице на ББР, започваме новата година с ослепителен образец каква ще бъде банката оттук насетне ", съобщи министър Лорер. Той даде обещание, че ще има сходни принадлежности и за други браншове, като земеделието, да вземем за пример.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР