60 хиляди евро за Украйна одобри Народното събрание. Това е

...
60 хиляди евро за Украйна одобри Народното събрание. Това е
Коментари Харесай

По програмата на ОИСР: Парламентът одобри 60 хиляди евро за Украйна

60 хиляди евро за Украйна утвърди Народното събрание. Това е вноската на България по програмата на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), която подкрепя промените в Украйна.

Ратификацията беше включена изключително в дневния ред на Народното събрание за през днешния ден и бе призната на първо четене. 121 депутати гласоподаваха " за ", " срещу " бяха 42-ма, 4-ма се въздържаха.

Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за Украйна има за цел да подкрепи напъните на Украйна в процеса на промени по пътя й към участие в Европейския съюз и Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и напъните за възобновяване и развиване на страната в сходство с нейните национални цели.

Дейностите и ограниченията, заложени в програмата, са на обща стойност 16,5 млн. евро за целия четиригодишен интервал. Предвижда се финансирането да бъде напълно с доброволни вноски от страните членки на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, претенденти за участие и сътрудници, които имат предпочитание да я поддържат.

" България е поредна в поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници, както и за нейната европейска вероятност ", се споделя в претекстовете към законопроекта.

Включването на България към програмата посредством даването на непринуден финансов принос ще бъде в допълнение потвърждаване на уговорката на страната ни към подкрепяне на възобновяване и икономическото развиване на Украйна.

Тези средства, както е посочено, са планувани в Закона за държавния бюджет от настоящи финансови прехвърляния за публични помощи за развиване и филантропична помощ, изясни Александър Йорданов от ГЕРБ-СДС.

Безвъзмездната помощ към Украйна е израз на европейска взаимност, е израз на цивилизационния избор на България, само че тя е оскъдна по отношение на това, което нашата страна получава възмездно, добави Явор Божанков от ПП-ДБ.

От Българска социалистическа партия и " Възраждане " бяха срещу ратификацията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР