60-годишният мъж, арестуван за убийството на рапъра Тупак Шакур, се

...
60-годишният мъж, арестуван за убийството на рапъра Тупак Шакур, се
Коментари Харесай

Заподозреният, обвинен в убийството на Тупак Шакур, трябва да бъде изправен пред съда днес

60-годишният мъж, задържан за убийството на рапъра Тупак Шакур, се чака в съда в четвъртък, където ще бъде изправен пред съда по обвиняване в ликвидиране.

Дуейн Кийт Дейвис, прочут като „ Keffe D “, е упрекнат в организирането на стрелбата, която прекъсна живота на Шакур, 25-годишен пионер, чиято къса, плодотворна кариера циментира наследството му като един от най-влиятелните хип-хоп реализатори от самото начало. Преждевременната му гибел добави тъмен пласт към тази мистичност и години наред тя беше обект на тайни теории.

Очаква се Дейвис да се пледира за почтен по обвиняване в ликвидиране с потребление на смъртоносно оръжие в обвързвано с тайфа ликвидиране, произлизащо от съдбовната пукотевица по Шакур на 7 септември 1996 година, сподели окръжният прокурор на окръг Кларк Стив Улфсън на конференция след Дейвис “ в началото правосъдно съвещание. Волфсън акцентира, че Дейвис се счита за почтен до доказване на противното.

Дейвис се появи в съда за първи път преди две седмици, облечен в гащеризон на Clark County Detention Center. Той сподели, че неговият бранител се нуждае от време, с цел да уреди наличието си, и съдията от окръжния съд Тиера Д. Джоунс е избрала да отсрочи обвиняването му до четвъртък.

 Тупак Шакур 1994 Чикаго Реймънд Бойд/Архив на Майкъл Окс/Гети изображения

Убийството на Шакур беше обект на траяло десетилетия следствие от полицията, което приключи този месец с ареста на Дейвис след покачване на обвиняване от огромно жури. Той е единственият обвинен по случая, който към момента е жив, оповестиха от полицията.

Физическите доказателства, конфискувани в къщата му, и очевидците, които са се явили през последните няколко години, се чака да бъдат употребявани в процеса против Дейвис, сподели Волфсън пред Андерсън Купър от CNN.

„ Искахме да съберем колкото се може повече подкрепящи доказателства. Не искахме да продължим единствено с неговите самопризнания. Някои очевидци се появиха през последните няколко години “, сподели Волфсън. „ Така че ние чувствахме в този миг, когато събрахме всичко дружно, че имаме задоволително мощен случай да обвиним господин Дейвис в ликвидиране с потребление на смъртоносно оръжие с увеличаване на бандата. “

Дейвис е арестуван без гаранция, сподели Волфсън, и неговата работа има намерение да продължи да моли съдията да не дефинира гаранция при покачване на обвиняване.

„ Вярваме, че съгласно закона на Невада и доказателствата по този случай доказателствата са явни “, сподели Волфсън пред кореспонденти, „ и презумпцията е страхотна, че той ще бъде наказан за ликвидиране първа степен и това ни разрешава да желаяме конфигурация без гаранция. ”

Еди Фаал, персонален юрист на Дейвис от Лос Анджелис, отхвърли да разяснява случая, само че уточни, че работи, с цел да помогне на клиента си да получи локално посланичество в Невада.

Разследването беше „ възобновено “ през 2018 г

Години наред Дейвис се слага на мястото на закононарушението, заявявайки обществено, че е бил на предната седалка на бял кадилак, когато той спря до колата на Шакур и от задната седалка проехтяха изстрели. Шакур е прострелян четири пъти и умира шест дни по-късно.

Властите дефинираха Дейвис като хипотетичен началник на заговора за убийството на Шакур, което съгласно тях е възмездие за нахлуване против племенника на Дейвис, Орландо Андерсън, което произтича от по-широк спор сред две банди в Комптън, Калифорния.

 Изображение на ефирен екран демонстрира фотография на Тупак Шакур, вляво, и Марион „ Судж “ Найт в кола в Лас Вегас в нощта, когато Шакур беше погубен, до момента в който чиновници на Лас Вегас организират конференция на 29 септември за ареста на обвинен. Изображение на ефирен екран демонстрира фотография на Тупак Шакур, вляво, и Марион „ Судж “ Найт в кола в Лас Вегас в нощта, когато Шакур беше погубен, до момента в който чиновници на Лас Вегас организират конференция на 29 септември за ареста на обвинен. Итън Милър/Гети изображения

Шакур и Марион „ Суге “ Найт, тогавашният основен изпълнителен шеф на Death Row Records, са били свързани с бандата Mob Piru, сподели Джейсън Йохансон, лейтенант от отдел „ Убийства “ в полицейското ръководство на Лас Вегас. Дейвис и Андерсън са били свързани с Southside Compton Crips, сподели Йохансон.

По време на съдбовната пукотевица Шакур беше в Лас Вегас, с цел да види бокса на Майк Тайсън в MGM Grand Hotel, събитие, на което също участваха Дейвис и неговият племенник. Докато напускаха борбата, членовете на Death Row Records ритаха и удряха Андерсън покрай асансьор в MGM, сподели Йохансон, пускайки запис от камери за наблюдаване, който демонстрира Шакур и Найт измежду участниците.

След това Дейвис „ стартира да измисля проект за приемане на огнестрелно оръжие и възмездие против Suge Knight и господин Shakur “, сподели Йохансон. Дейвис взе револвер, след което се качи в белия кадилак с Андерсън, Терънс Браун и Деандре Смит, сподели лейтенантът.

Андерсън и Смит са били на задната седалка, съгласно копие от обвинителния акт. И в един миг Дейвис даде револвера на пасажерите на задната седалка, сподели Йохансон.

Тупак Шакур участва на празненството " Cowboy Noir - Red Rock West " в Club USA в Ню Йорк на 2 април 1994 година (Снимка от Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection посредством Getty Images) Тупак Шакур участва на празненството " Cowboy Noir - Red Rock West " в Club USA в Ню Йорк на 2 април 1994 година (Снимка от Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection посредством Getty Images) Рон Галела, ООД/Гети изображения

Тогава някой дръпна спусъка - макар че в обвинителния акт не се споделя кой. Така или другояче, Дейвис „ беше стрелецът за тази група лица, направили това закононарушение “, сподели Йохансон. „ Той провежда проекта, който беше изпълнен за осъществяване на това закононарушение. “

Андерсън отхвърли да е забъркан пред CNN преди гибелта си в пукотевица, обвързвана с тайфа през 1998 година

Дейвис призна за ролята си в закононарушението през 2009 година, само че управляващите не можаха да издигнат обвинявания заради съглашение за предложение - в което обвиненият се съгласява да даде евентуално потребна информация в следствие, която нормално не може да се употребява като доказателство против обвинения - някогашен детектив по случая Грег Кадинг сподели пред CNN.

Разследването беше „ възобновено “ през 2018 година, сподели Йохансон, частично с помощта на „ признанията на самия Дейвис за присъединяване му “. Властите считат, че това е последната им опция да разрешат случая и да издигнат обвинявания, сподели той.

През юли полицията претърси Хендерсън, Невада, дома на брачната половинка на Дейвис, търсейки трудове или документи, свързани с убийството на Шакур, съгласно клетвена декларация, изискваща заповед за обиск. Те иззеха копие от записките на Дейвис, в които той написа за живота на уличните банди и стрелбата по Шакур, описвайки себе си и Найт – в пандиза по обвиняване в непредумишлено ликвидиране по откъслечен случай – като единствените двама живи очевидци на стрелбата.

Джош Кембъл, Кюнг Ла, Зоуи Сотиле и Соня Хамасаки от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР