60-годишният кандидат за вицепрезидент на Демократическата партия Тим Уолц е

...
60-годишният кандидат за вицепрезидент на Демократическата партия Тим Уолц е
Коментари Харесай

Кой е Тим Уолц - кандидатът за вицепрезидент на Демократическата партия

60-годишният претендент за вицепрезидент на Демократическата партия Тим Уолц е някогашен член на Конгреса, спечелил избори в републикански насочен регион, преди да стане губернатор.

Политиката на губернатора Уолц

Уолц, губернатор на Минесота, употребява репутацията си на " елементарен човек ", с цел да се опита да притегли гласоподавателите, в това число някои самостоятелни, които гледат на Камала Харис, някогашен сенатор от Калифорния, като на демократичен претендент. Като губернатор Уолц прокарва прогресивна стратегия, включваща безвъзмездна храна в учебно заведение, понижаване на налозите за междинната класа и повишен заплатен отпуск за служащите в Минесота, само че и заверка на марихуаната и право на имигрантите без документи да получат шофьорска брошура. Част от тези политики са определяни като прекомерно демократични от критиците на Уолц.



Годините в Конгреса

По време на мандата си в Камарата на представителите на Съединени американски щати от 2007 година до 2019 година външнополитическите позиции на Уолц показват внимателните му инстинкти на здрав разсъдък, в унисон с лагера на реалистите в партията. По време на акцията си за Конгреса през 2006 година той се опълчва на войната в Ирак. През 2016 година поддържа дипломацията в Сирия, през 2015 година поддържа нуклеарното съглашение с Иран и поредно се застъпва за промяна на военните сили. Уолц си завоюва репутацията на центристки демократ, който е подготвен да се опълчи на партийната линия, изключително по военните въпроси и ветераните.

Политикът беше изведен на националната политическа сцена, когато беше определен от Камала Харис за неин претендент за вицепрезидент за президентските избори през 2024 година.



" Обикновен човек "

Уолц има генезис, който резонира с доста американци.

Той би могъл да се хареса на самостоятелните и консервативните гласоподаватели с това, че е роден в дребен град в среднозападния щат Небраска. Минесота пък е родният щат на брачната половинка му Гуен. Двамата имат 17-годишен наследник и 23-годишна щерка, зачената благодарение на терапия за неплодородие.

Преди да влезе в политиката Уолц е бил преподавател по география и футболен треньор и е деец от Националната армия на армията на Съединени американски щати. Неговите персонални занимания като ловджия и притежател на оръжие приключват комбинацията от обичайни американски полезности, които Демократическата партия избра да подчертае, откогато беше номиниран. Лидерството на Уолц беше в светлината на прожекторите по време на гражданските безредици, последвали гибелта на Джордж Флойд през 2020 година Тогава губернаторът прикани за преустановяване на бурните митинги, като в същото време се застъпи за бързо и заслужено правораздаване за полицейските чиновници, забъркани в гибелта на афроамериканеца.

Посланията на Уолц

Уолц приказва разбираемо и семпло, а посланията му елементарно стигат до гласоподавателите.

Той счита, че републиканците са унищожили американската провинция и са съществени отговорници за поляризацията в американското общество. Уолц споделя, че за него водещ приоритет е хората още веднъж да се обединят към споделени полезности като качествено публично обучение и налично опазване на здравето.

Самият Уолц е уверен бранител на правото на аборт - тематика, която Камала Харис сложи като главен акцент както на мандата си като вицепрезидент, по този начин и на актуалната акция.



Избирайки бял мъж от Средния Запад, Харис балансира листата на Демократическата партия по същия метод, по който го направи Джо Байдън, избирайки нея през 2020 година.

На първото си публично събитие като претендент за вицепрезидент Тим Уолц подлага на критика републиканските претенденти, наричайки ги " странни ".

Партньорство с Камала Харис

Листата Харис - Уолц не е обичайно атлантическа, нито пък има изключително мощен външнополитически опит. Като демократи, те евентуално ще последват някогашните администрации на Обама и Байдън в укрепването на връзките сред Европейския съюз и Съединени американски щати. Изборът на Харис обаче демонстрира, че листата на демократите произлиза от дребните селски градове в Америка, скептична е към военните интервенции и желае да се чува гласът на работническата и междинната класа.

Най-тежката отговорност на вицепрезидента е да поеме ръководството на страната, ако президентът стане неработоспособен, почине, подаде оставка или бъде заставен да напусне поста си заради закононарушения.



Снимки: Българска телеграфна агенция

В историята на Съединени американски щати е имало единствено два сходни случая. Първият е когато вицепрезидентът Линдън Джонсън поставя клетва след убийството на Джон Ф. Кенеди през 1963 година, а вторият е когато Джералд Форд поема президентството от Ричард Никсън, откакто той подава оставка поради аферата " Уотъргейт ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР