60-годишен престъпник от САЩ, който според разследващите убил 19-годишно момиче

...
60-годишен престъпник от САЩ, който според разследващите убил 19-годишно момиче
Коментари Харесай

Дъвка издала изнасилвач 41 години след престъплението

60-годишен нарушител от Съединени американски щати, който съгласно проверяващите умъртвил 19-годишно момиче през 1980 година, беше хванат и приет за отговорен, с помощта на дъвка, заяви CNN.

Барбара Тъкър, студентка в общинския лицей Маунт Худ в щата Орегон, е била отвлечена на 15 януари 1980 година На идващия ден тя е открита покрай паркинга на колежа от студенти, отиващи на лекции. Да се помогне на Тъкър към този момент било новъзможно. Полицията открила, че тя е била изнасилена и по-късно пребита толкоз грубо, че не е оживяла от тежестта на пострадванията си. По-късно очевидци разказали, че предния ден са видели момиче с мръсни облекла и окървавено лице да размахва ръце край пътя. Някои от тях твърдели, че до нея е имало мъж. Въпреки това удостоверение и доказателства, събрани на местопроизшествието, казусът на Тъкър останал забранен над 41 години.

Когато се появи опцията да се употребяват техники за ДНК проби, следователите основали ДНК профил на хипотетичния причинител. Пробивът в тази ситуация обаче идва едвам, откакто в следствието се включва компания за генетична генеалогия. Известната криминалистка Си Си Мур прекарала няколко години в търсене на сходство сред биологичните данни на нападателя и базите данни с ДНК. По-специално, тя намерила негови родственици, които са взели участие във Втората международна война. Освен това тя схванала, че нарушителят има рижава коса. Така през 2021 година проверяващите стигнаха до Робърт Плимптън, който към този момент е на 60 години. Мъжът бил под непрекъснато наблюдаване.

Следователите в последна сметка съумели да се снабдят с дъвка, която Плимптън изплюл, и да вземат ДНК проба от нея. Тя съвпаднала с биологичните материали, открити по тялото на Тъкър. На 8 юни 2021 година мъжът бил арестуван. Той бил приет за отговорен през април тази година. Плимптън обаче не се признава за отговорен, а юристите му обявиха, че имат намерение да апелират присъдата.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР