60-годишен мъж припада на улицата близо до медицински център. Лекарят

...
60-годишен мъж припада на улицата близо до медицински център. Лекарят
Коментари Харесай

Ветеринар спаси припаднал софиянец, след като лекар отказал

60-годишен мъж припада на улицата покрай медицински център. Лекарят в него обаче отхвърля да излезе от кабинета си. Първа помощ оказва ветеринар, оповестява bTV.

Инцидентът се разиграва на ул. „ Дойран “ в София.

„ Прибирайки се към у дома, на тротоара видях бебешка количка и мъж, който лежи на земята, а до него беше клекнала бременна жена, с цел да му помогне, споделя Станислава Варадинова.

„ Сетих се, че наоколо има медицински център и изтичах до там, влязох вътре и обясних защо става въпрос, само че лекарят сподели, че не може да напусне работното си място. Предложи да доведем мъжа в медицинския център, беше като да се блъснеш в стена – няма какво да кажеш, а в това време би трябвало доста да бързаш “, показва още дамата.

Тя се връща на мястото, където е припадналият мъж. Там към този момент се са събрали още хора, някои от тях отишли в близката аптека да търсят помощ, а други – в кабинета на ветеринарен доктор, който също бил наоколо.

Ветеринарният доктор Иван Марков имал пациент, само че напуща работното си място и отива да помогне.

Прегледал мъжа, открил че сърцето му губи темп, направил сърдечен
масаж и изкуствено дишане.

„ Сърдечният темп се възвърне и всички изчакахме да пристигна Бърза помощ да го прибере “, споделя доктор Марков.

„ Винаги има нотка на боязън, че няма да успееш, само че когато видиш човек в потребност, се стараеш да направиш всичко допустимо, с цел да окажеш помощ “, прибавя той.

От медицинския център споделиха, че те са дежурен кабинет и не могат да оказват незабавна помощ. Мъжът сега е в "Пирогов " и се бори за живота си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР