60-годишен мъж беше признат за виновен, че с цел да

...
60-годишен мъж беше признат за виновен, че с цел да
Коментари Харесай

60-годишен завлече варненци с 8000 лева с обещание за коли

60-годишен мъж беше приет за отговорен, че за да си набави имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у двама варненци, че ще закупи от автомобилно посланичество в град Солинген, Германия и ще достави до сервиз в Бургас, два леки автомобила  от марките „ Фолксваген “ и „ Пежо “. Деянието е осъществено в изискванията на продължавано закононарушение в интервал от неустановена дата през ноември до неустановена дата през декември 2019 година във Варна, оповестиха от Районен съд- Варна.

Подсъдимият заречен на двамата пострадали, че ще им достави определените от тях по посочени марки и изложение коли против авансово възнаграждение, като ги уверил ще получат колите на място от сервиз в гр. Бургас, съпроводени с гаранция и подарък масло с филтри. Сумите за покупка на колите били платени на подсъдимия, само че на уговорената за доставка дата в края на м. януари 2020 година той ги уведомил, че ще има закъснение. В течение на още няколко месеца подсъдимият поддържал погрешна визия, че колите ще бъдат докарани в България. Впоследствие, след многократни отлагания, разнообразни пояснения за протичащото се и отвод да възвърне парите на потърпевшите, те подали сигнал за  измамата в полицията. Причинената имотна щета на двамата варненци е в общ размер на близо 8000 лв.. 

60-годишният обвиняем е неосъждан. Наложеното му с присъдата на Варненския областен съд наказване е една година отнемане от независимост, отсрочено с 3 година изпитателен период. Съдебният акт предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР