6 са селата в област Монтана, които са на воден

...
6 са селата в област Монтана, които са на воден
Коментари Харесай

Шест села в Монтанско са на воден режим

6 са селата в област Монтана, които са на воден режим. Златия, Мокреш, Долна Вереница, Горна Вереница, Горно Церовене и Копиловци са останали без вода поради понижен дебит на водоизточниците им, оповестяват от РЗИ.
Водата се пуска по график в другите елементи на селата по друго време. В Златия до обед на четни дати вода имат хората от високата част, а на нечетни - в ниската. В селото е наложена възбрана за поливане с вода от чешмите. От общината към този момент търсят нов водоизточник за обитаемото място. В Мокреш на нечетни дати вода от 8 до 8 часа се подава за квартал "Душилница ", а на четни - за останалата част на селото. Местната администрация във Вълчедръм към този момент е направила сондаж за нов водоизточник. За да бъде обезпечена още вода за Долна Вереница ремонтират тръбопровода от Войници. Алтернативно водоснабдяване от дренаж "Расника " пък ще реши проблемите на Горно Церовене.
Поради повишено наличие на арсен в Кобиляк, Громшин и Бели брег хората към момента пият вода от водоноски. Извършен е сондаж за нов водоизточник и е задействана процедура по узаконяването му.
През втората половина на август специалистите на Регионалната здравна ревизия в Монтана са изследвали питейната вода на 17 обитаеми места в района, включително регионалния град и Лом. От тях не дават отговор на наредбата за качеството 3 - Сливовик, Дондуково и Трайково. В пробите са открити коли форми и ешерихия коли. Наличие на манган пък е засечено във водата от публичните чешми зад стоматологията и против мототехниката в Монтана, а ешерихия коли и коли форми от тази в кв. "Мала Кутловица " в гада.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР