6 са най-засегнатите населени места от наводненията. 5 са в

...
6 са най-засегнатите населени места от наводненията. 5 са в
Коментари Харесай

Гл. комисар Николов: Ще е нужна година за възстановяване на щетите след наводненията

6 са най-засегнатите обитаеми места от наводненията. 5 са в община Карлово и Трилистник. До всяко село има достъп, питейна вода още няма, токът към този момент е възобновен на всички места.

Това съобщи пред Българска национална телевизия основен комисар Николай Николов - шеф на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Той предвижда обаче, че ще отнеме 1-2 месеца за разчистването на вредите, а чак следващата година по това време да бъде възобновена инфраструктурата.

Главен комисар Николов съобщи, че регионалният шеф на Пловдив от през вчерашния ден е оповестил бедствено състояние за Пловдив-област, с цел да може страната да се включи по-активно и да подкрепи напъните на кмета.

" Кметът на Карлово направи чудеса. Чудо е, че няма жертви. Такова ужасно злополучие не е имало скоро в България. Но има доста вреди ", сподели той.

По думите му тъкмо такова злополучие не може да бъде предотвратено.

За страдание хората не са застраховани. Причините е, тъй като в села, наоколо до реки, застрахователната награда е доста огромна и хората нямат такива средства, добави началникът на пожарната.

Николов акцентира, че националното разследване ще даде отговор за аргументите и дали има отговорни хора, които би трябвало да понесат своята отговорност.

136 сега са доброволците, които оказват помощ на хората. Те са от София, Казанлък, Смолян и така нататък

В момента 29 багери, булдозери и самосвали са на място и оказват помощ в разчистването.

Днес ще се включат и " Автомагистрали " с нова, модерна техника.

" Нашите старания се усилват и ще се оправим ", сподели той.

Най-важното в този момент е да се даде храна на популацията и на болните хора, които имат потребност от помощ и медикаменти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР