6 са доказаните случаи на грип в началото на новата

...
6 са доказаните случаи на грип в началото на новата
Коментари Харесай

Наближава пикът на грипа за тази година

6 са потвърдените случаи на грип при започване на новата година – при деца от 3 година до 12 година Основания за терзания няма, заболеваемостта сега е близка до тази от предходната есен, просто грипът се забави в Европа и в нашата страна, разяснява за bTV проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Пикът на грипа тази година ще бъде след средата на февруари – в последната 1/3 от месеца, предвижда епидемиологът.
По думите на Кантарджиев сега множеството регистрирани вируси са присъщи за късната есен – парагрипни вируси, които протичат доста по-леко от грипа.

Той подсети, че сезонният грип може да се разпознае по бързото начало – от изцяло здрав човек в границите на два часа получава общите признаци – болки в ставите, загуба на сили, главоболие и нараснала температура. Други признаци са мощна болежка в гърлото или тежест в гърдите.
Основно цируклират два варианта грип тази зима – „ свински грип” (H1N1) и „ Канзас” (H3N2). Те протичат по сходен метод, само че определянето на видовете е значимо за методите за лекуването. У нас се ползват главно два препарата по лекарско наставление, които не са антибиотици. С антибиотици се лекуват единствено бактериалните затруднения от грипа, посочи епидемиологът.

Храната, която одобряваме, е определяща за имунитета ни, подсети проф. Донка Байкова, експерт по хранене и диетика. Доказани медицински данни сочат, че хора с недоимъчно хранене и едностранчиво хранене са по уязвими, посочи тя.
Нейният съвет е през зимните месеци да засилим имунната резистентност на организма – в случай че има недостиг на избрани субстанции, да ги прибавим по някакъв метод.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР