6 процента е разликата между първия и втория кандидат за

...
6 процента е разликата между първия и втория кандидат за
Коментари Харесай

Иван Портних води във Варна с едва 6 процента пред кандидата на ПП-ДБ


6 % е разликата сред първия и втория претендент за кмет във Варна.

Настоящият кмет Иван Портних от ГЕРБ взима 29.6%, а претендентът на ПП-ДБ Благомир Коцев взима 23.7%. Трети се подрежда претендентът на „ Възраждане “ Коста Стоянов, който взима 20% от гласовете.

Към 16:00 часа изборната интензивност във Варна е 27,54 %, заяви ръководителят на Общинската изборна комисия (ОИК) Велин Жеков. До урните са отишли 78 хиляди души, а имащите право на глас са към 281 000. Гласуването се прави в 409 секционни комисии, написа Българска телеграфна агенция.

Най-активни са живеещите в регион „ Приморски “. Там изборната интензивност е 28,55 %. Най-малко хора са отишли до урните във „ Владислав Варненчик “ – 25,5 на 100 от имащите право на глас. В селата в общината най-висока е интензивността в Казашко. Там своя избор са дали 52 % от гласоподавателите.

Жалбите и сигналите до ОИК-Варна към този момент са към 15, добави Жеков. По думите му в множеството случаи става дума за покровители, които желаят в края на деня да им бъде издадено копие от протокола на СИК, само че са получили отвод от комисията.

Жеков посочи, че ОИК към този момент е дала инструкции на всички секции по какъв начин да съблюдават закона. Той добави, че сигнали за пазаруване на гласове няма. Има обаче за нарушение тайната на вота при гласуването.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР