6. Направете грешка, за да станете по-симпатични на хората. Всички се

...
6. Направете грешка, за да станете по-симпатични на хората.
Всички се
Коментари Харесай

Започнете да прилагате веднага тези психологически трикове!

6. Направете неточност, с цел да станете по-симпатични на хората.

Всички се опитваме да не вършим неточности най-много тъй като се опасяваме да не ни се присмеят. Допускането на дребна неточност най-вероятно ще ни направи по-симпатични в очите на близките. Все отново е човешко да се бърка. Никой не обича безгрешните хора. Още по-малко тези, които парадират с перфектността си. Обикновено са обект на одумване и злоба.

Освен това по този метод другите няма да се опасяват да позволен неточност във ваше наличие, което ще ги накара да се почувстват доста по-отпуснати и комфортно в компанията ви. Ако видят, че сте позволили неточност, ще ви я посочат, без да се опасяват, ще се почувстват по-добре от това, а вие не трябва да се обиждате. Първо, въпреки всичко сте я позволили, второ, спечелили сте доверието и благосклонностите на близките.

Все отново не го правете постоянно. В противоположен случай може да постигнете противоположния резултат и хората да стартират да се съмняват в качествата ви.

7. Хората ще ви харесват повече, когато откриват сходни черти посред ви.

Много хора знаят какво са „ огледалните жестове ”. Можете да постигнете огромен резултат, в случай че безусловно създадете някакви прилики сред вас и хората, с които поддържате връзка. Ако се съмнявате, че това прави работа, помислете си какъв брой е прелестно, когато сте в непозната страна и срещнете някой нашенец. Или откриете, че с някого имате общи познати. Или разберете, че някой е учил във вашето учебно заведение, в същата гимназия като вас или в същия университет. Или установите, че обичаните ви книги и филми с някого съответстват – това допуска един дълъг диалог, в който неизбежно ще се положат основите на другарство. Хората са устроени по този начин, че да харесват тези, с които имат общи черти.

8. Правете похвали всеки ден.

Правете похвали всеки ден на хората и им казвайте по някоя добра дума. Дори да сте в извънредно въодушевление. Дори да сте имали призрачен ден. Никой не харесва сръдливците. Всеки търси компанията на усмихнати и положителни хора.

Отначало ще е мъчно, само че след това ще свикнете и няма да се постанова да се насилвате да говорите с усмивка и вежливо, а ще ви стане табиет. По този метод сигурно хората ще стартират да ви харесват доста повече от преди.

Най-хубавото е, че последователно ще започнете да казвате положителни думи освен на приятелите и сътрудниците си, само че и на непознати – това сигурно ще ги накара да се ухилен. А в актуалния забързан и леден свят имаме потребност от повече любезност и доброжелателност, от повече позитивни мисли и усеща.

9. Не се надценявайте и не си въобразявайте, че непрекъснато сте в центъра на вниманието на хората.

Свикнали сме да се вторачваме в себе си и в случай че не се харесаме заран в огледалото, имаме възприятието, че през целия ден и хората ни гледат изкривено и са се втренчили във всички дефекти, които сме забелязали ние. Всъщност това въобще не е правилно.

Това е така наречен " резултат на прожектора ", тестван от екип психолози, който помолил група доброволци през целия ден да носят странна тениска, а по-късно да оценят какъв брой хора са ги забелязали. Оценките на участниците в опита били двойно по-високи от действителното количество. Изводът е явен: намираме се в центъра на внимание доста по-рядко, в сравнение с смятаме; надценяваме въздействието на дейностите си върху другите. Всъщност не сме толкоз значими.

Помислете си по какъв начин постъпвате, когато излизате отвън града или се отдавате на туризъм. Обличате се в облекла, в които се чувствате комфортно и не прекарвате един час пред огледалото в чудене кое с кое си отива и по какъв начин бихте изглеждали в очите на хората. Постарайте се да приложите този метод на мислене в всекидневието си, а освен в избрани обстановки. Правете това, което ви носи успокоение и ви кара да се чувствате добре. Успокойте се и бъдете себе си, без значение къде се намирате и какъв брой хора има към вас. С други думи – дръжте се естествено и никой няма да ви осъди за това. 

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР