6-кратният световен шампион във Формула 1 Луис Хамилтън доминира в

...
6-кратният световен шампион във Формула 1 Луис Хамилтън доминира в
Коментари Харесай

Хамилтън подобри легендарен рекорд на Шумахер

6-кратният международен първенец във Формула 1 Луис Хамилтън господства в Гран При на Португалия, с което усъвършенства върха за най-вече победи в историята на автомобилния спорт, който досега държеше Михаел Шумахер.

Хамилтън към този момент има извоювани общо 92 първи места на пистата, написа „ Би Би Си “. По време на надпреварата той пропиля преднината си първоначално, само че върна водещата си позиция на 20-ата обиколка, оставяйки сътрудника си от екипа на „ Мерцедес “ Валтери Ботас на втора позиция.

„ Нямах вълшебна топка, когато си избрах да дойда в този тим и да си партнирам с тези страхотни хора, само че ето ме. Правим всичко дружно... И татко ми е тук, и втората ми майка Линда, и Роско (бел. ред. кучето на Хамилтън)... Не мога да намеря думи сега “, показа 35-годишният Хамилтън в края на конкуренцията. Своите 92 победи той натрупа в границите на 13 години, съобщи CNN.

Шампионът има преднина от 77 точки пред Ботас, а на трето място остана Макс Верстапен от тима на „ Ред Бул “.

Със спечелването на седма международна купа Хамилтън може да доближи различен връх на Шумахер, който има 7 победи от шампионати – най-големия брой в историята досега.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР