6-годишното дете, блъснато вчера от кмета на Старосел, продължава да

...
6-годишното дете, блъснато вчера от кмета на Старосел, продължава да
Коментари Харесай

Продължава борбата за живота на 6-годишното дете от Старосел. Кметът твърди, че е шофирал с 15 км./ч.

6-годишното дете, блъснато през вчерашния ден от кмета на Старосел, продължава да е с заплаха за живота, оповестяват от университетската болница Св Георги в Пловдив. То е с доста съществени контузии на белия дроб и идващите 48 часа ще са решаващи за положението му.

Кметът Матея Гудев е освободен ареста след приключване на 24-часовото му задържане. От районната прокуратура в града, която следи досъдебното произвеждане, оповестиха, че са разпитани четирима очевидци, чакат се резултатите от назначените експертизи.

Тежкият случай се случил през вчерашния ден сутринта, когато дядото излязъл на улицата дружно с 6-годишния си внук да изхвърли боклука. Движели се в края на платното, тъй като на мястото няма тротоари. В този миг кметът завил с колата си наляво от централния път, след това надясно и блъснал дребния Михаил.

СНХ– Михаил - дядо на потърпевшото дете
Не мога да упреквам никой. Не мога да преценява скоростта, там е едно конфликтно място, тъй като е Т-образно кръстовище и заран до 10 – 12 часа слънцето грее тъкмо в очите и в случай че човек не е добре със зрението малко го заслепява.

Пред нашата камера кметът Матея Гудев изрази надълбоко страдание и изясни, че е карал с 15 км в час. Разследващите също са открили, че автомобилът на кмета се е движил с ниска скорост. Днес той беше на работното си място.

Снх Матея Грудев – кмет на Старосел

Интуитивно поглеждам към лявата улица да не изскочи кола от там, в идващия миг се обръщам напряко, улицата е навръх изток, слънцето ме заслепи и в тоя миг става произшествието. 1.59

Първите 48 часа след случая са сериозни за положението на момчето, обясниха от болничното заведение.

Пожарна охрана ТЕЛЕФОНА - СНХ: професор Пенка Стефанова
00:35 Непрекъснато се налива кръв, плазма и реанимацията върви в цялостен размер, нещата са доста, доста, доста съществени.

Репортер: За броени часове десетки хора и сътрудници са дарили кръв за момчето и са набавени нужните количества.
СНХ– Михаил - дядо на потърпевшото дете
850 2:02 Не, не е належащо, благодаря на всички които се отзоваха на апела

Репортер: Образуваното досъдебно произвеждане по случая е за причиняване на междинна телесна щета по несъобразителност. Пробите на кмета за алкохол и опиати са негативни, чакат се резултатите от експертизите.

Нели Ангелова/Стоян Атанасов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР