6-годишно момче е получило на телефона си оферта за закупуване

...
6-годишно момче е получило на телефона си оферта за закупуване
Коментари Харесай

Малчуган получи по телефона оферта да си купи сертификат, че...

6-годишно момче е получило на телефона си оферта за закупуване на документ за имунизация против Covid-19. За това сигнализира майката на детето доктор Велизара Николова пред Българска национална телевизия.

Офертата пристигнала в мобилно приложение от чужд. За услугата той изискал сумата от 350 лв..

" Синът ми получи известие по вайбър от незнаен номер за мен с предложение да се закупи документ имунизационен за 350 лв.. Предполагам, че имат въпреки всичко някаква база данни, от която взимат телефоните и вероятно имената ", съобщи доктор Николова.

Екип на националната телевизия се свързва с продавача и желае да закупи документ. Той пита по какъв начин е бил открит и защо ще бъде употребен документът. Иска и фотография на персонална карта и авансово възнаграждение.

Продавачът на подправения документ дава обещание, че една седмица след заплащането документът ще бъде изпратен по пощата и твърди, че не е лъжец.

" Ще изпратя данни, на които да изпратите пари и до примерно до една работна седмица стават нещата, тъй като няколко индивида би трябвало да се съберат. Ако имате още някой прочут също може да го пратите, с цел да стават по-бързо работите просто ", споделя той.

Докато мъжът още чака персоналните данни, от Българска национална телевизия са отправили запитване към здравния министър какви ограничения са взети против издаването на неистинен документи.

" Всички сигнали, които ние получаваме, ги изпращаме на прокуратурата. Възможно е в част от сигналите, които се подават просто да не са правилни и да са злонамерени, по тази причина моята рекомендация към всички е имате ли подобен сигнал, изпращайте го на нас или непосредствено на прокуратурата ", съобщи доктор Стойчо Кацаров.

" Български лекарски съюз би трябвало да се самосезира доста съществено в това отношение. Всички знаем имена на лекари, които издават такива документи, факт е, че мъчно се потвърждава това нещо ", разяснява доктор Велизара Николова.

От прокуратурата обявиха, че към 1 октомври са получени 15 сигнала за подправени документи и увериха, че ще бъдат безкомпромисни, в случай че те се окажат достоверни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР