6-годишният Юри е стрелял с пистолета "Глок" на вече бившия

...
6-годишният Юри е стрелял с пистолета "Глок" на вече бившия
Коментари Харесай

6-годишният Юри признал, че е стрелял с пистолета на Влайков

6-годишният Юри е стрелял с револвера "Глок " на към този момент някогашния общинар Лазар Влайков, с който бе погубен ресторантьор в пазарджишкото село Виноградец.

Това е признало детето по време на разпита му пред арбитър преди два дни, стана ясно от думите на прокурора Васил Маринов по време на съвещанието, в което се взема решение да бъде ли наложена непрекъсната мярка "задържане под стража " на Влайков, заяви "24 часа ".

Защитата пък съобщи, че множеството очевидци по случая са споделили, че убитият Наско Тонкев е дал револвера на детето, откакто му извадил пълнителя. До момента са разпитани 13 очевидци, които обаче дават взаимно изключващи се показания.

Близките твърдяха, че няма по какъв начин детето да е произвело съдбовния изстрел с револвера "Глок " и че това е направил Влайков. Самият той обаче съобщи, че съвестта му е чиста.

Очаква се решението на съда дали да го остави в ареста, както изиска прокуратурата.

Вчера подалият оставка като ръководител на Общинския съвет в Септември беше арестуван за 72 часа и му беше повдигнато обвиняване за немарливо предпазване на оръжие - той не взел нужните ограничения за сигурност и от това последвало причиняване на гибелта на Тонкев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР