6 години и 6 месеца ще лежи в затвора шофьора

...
6 години и 6 месеца ще лежи в затвора шофьора
Коментари Харесай

Окончателно: 6 г. и половина затвор за шофьора, убил две деца в Лесидрен

6 години и 6 месеца ще лежи в пандиза водача Филип Михайлов, умъртвил две деца край Лесидрен, реши дефинитивно Върховният касационен съд. Така Върховен касационен съд удостовери решението на апелативния съд във Велико Търново, заяви 24 часа.

На 11 август 2015 година при незаконна гонка с над 120 километра в час Филип Михайлов прегази три деца, които вървели настрана от пътя. Две от тях - Велислава Цанкова и Марино Цветанов - починаха на място, а третото беше ранено.

Окръжният съд в Ловеч осъди Михайлов на осем години затвор при непоколебим режим. На лидера беше неразрешено да ръководи моторно транспортно средство за интервал от 10 години. Присъдата обаче беше обжалвана и Апелативният съд във Велико Търново понижи наказването на пет години. Срокът, в който Михайлов няма право да кара, също беше понижен – от 10 до седем години. Тричленен състав на Върховния касационен съд дефинира причините на въззивната инстанция за намаляването на присъдата като неправилни.

Делото постъпва за повторно във Върховен касационен съд. В претекстовете на актуалното решение написа, че водачът е управлявал колата със скорост, надвишаваща доста позволената за пътния сектор от 90 км/час – а точно 122,44 км/час. Според съда, в случай че е карал с до и под 90 км/час, Михайлов е щял да избегне удара.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР