6 февруари 2023 година, 4:17 часа през нощта - Турция

...
6 февруари 2023 година, 4:17 часа през нощта - Турция
Коментари Харесай

Година след земетресението – какво видя специалният екип на bTV в Турция

6 февруари 2023 година, 4:17 часа през нощта - Турция и Сирия са ударени от мощно земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер. Година по-късно животът продължава - по един или различен метод. Спомените с тежките мигове от тази нощ обаче остават вечно.

Репортерът и водещ на „ Тази събота и неделя “ Бесте Сабри и операторът Огнян Кръстев са специфичните пратеници на bTV, които посетиха Турция за годишнината от земетресението.

По данни на управляващите в Адана трусът е изравнил със земята 11 здания, а мощно компрометирани са 3000

Те демонстрираха в извънредни включвания и репортажи дали и какво се е трансформирало през последните 12 месеца в някои от най-засегнатите региони – Газиантеп, Адана, Хатай. Журналистите на bTV се срещнаха с локално население и представители на властта, с цел да опишат от първо лице човешките истории и другите гледни точки.

 Специалният екип на bTV в Турция Снимка:

В град Антакия, провинция Хатай, екипът попада в сложна обстановка – на 6 февруари тази година, в деня и часа на земетресението, националното неодобрение по време на молебен прераства в напрежение против държавните институции. В стълкновението тълпата завлича Бесте Сабри и Огнян Кръстев, които с риск за здравето си, съумяват да снимат извънредни фрагменти за феновете.

Заедно с нея бяха и специфичните пратеници на bTV Новините Бесте Сабри и Огнян Кръстев

Бесте Сабри споделя, че хората се опасяват да приказват пред локалните медии и застават пред нашия екип, тъй като схващат, че са публицисти от България.

Днес на молебен за починалите в Хатай напрежението ескалира

„ По време на фотоси на разрушена до полицейски сектор постройка, бяхме обградени от полицейски чиновници, които мъчно позволяват телевизионни екипи. След легитимация, съумяхме да свършим работата си, само че на място се убедихме във всеобщите настроения на боязън, неустановеност и нерешителност – към всичко и към всеки “, споделя тя.

Тя и Огнян Кръстев са специфичните пратеници на bTV в Турция

Освен поредицата от видеоматериали, излъчени в новините и настоящите излъчвания на bTV, Бесте Сабри и Огнян Кръстев запечатват облици и картини от мястото на нещастието.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР