6 души загинаха на място на автомагистрала Тракия в района

...
6 души загинаха на място на автомагистрала Тракия в района
Коментари Харесай

Фатален инцидент с автобус на магистрала „Тракия” взе жертви и прати десетки в болница


6 души починаха на място на автомагистрала „ Тракия ” в региона на Вакарел, 22-ма пострадаха при тежкия случай, станал на съдбовния петък 13-ти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По разнообразни данни жертвите на тежката злополука са 10 души. Главен комисар Младен Маринов, който дойде на мястото на случая на автомагистрала „ Тракия ”, удостовери единствено за шестимата починали на място.

Предстои транспортното средство, което е наклонено в крайпътната канавка, да бъде изтеглено със профилирана техника.

Инцидентът стана минути след 11 часа тази заран. Сигналът е получен в 11.18 часа. Комисар Младен Маринов удостовери, че има следи от прикосновение сред автомобила и рейса, благосъстоятелност на компания „ Юнион Ивкони ”.

Автотехническата експертиза ще удостовери засичането сигурно.

Управителят на компанията Георги Атанасов, който също дойде на мястото на случая съобщи, че водачът на рейса е с над 10 години стаж като професионален лидер. Управителят на „ Юнион Ивкони ” съобщи, че рейсът, пътуващ по постоянна линия София - Бургас е бил чисто нов, прегледан и неотдавна влезнал в употреба. Автобусът е тръгнал в 7.30 часа от Бургас тази заран. Атанасов беше безапелационен, че рейсът е ударен странично от лекия автомобил „ Рено ” с плевенска регистрация: „ Шофьорът ми описа същото, лек автомобил се е завъртял и го е блъснал странично ”.
 Фатален случай с рейс на автомагистрала „ Тракия ” взе жертви и прати десетки в болница Фатален случай с рейс на автомагистрала „ Тракия ” взе жертви и прати десетки в болница / БГНЕС
14 екипа на Спешна помощ бяха изпратени към Вакарел, с цел да транспортират потърпевшите. Транспортни коридори обезпечи безпрепятственото напредване на колите за спешна помощ до трите столични лечебни заведения – „ Света Анна ”, „ Пирогов ” и Военномедицинска академия.

Всичките 22-ма потърпевши получават съответна здравна помощ. Най-тежко е положението на четирима души.

В „ Пирогов ” беше признато и едно дете с гръдна и коремна контузия, което незабавно бе приведено в операционна зала. Освен детето, две дами и един мъж също бяха докарани в незабавния институт.

В „ Окръжна болница ” доктор Славчо Близнаков заяви, че са докарани 10 души – трима мъже и седем дами. Трима са с леки контузии, четирима са в противошокова зала със съчетани контузии на главата, гърдите, корема и гръбнака, двама души се оперират незабавно. Четирима от докараните в „ Окръжна болница ” са с заплаха за живота.

За БГНЕС пресаташето на ВМА Соня Колчакова заяви още, че три дами – на 62, на 24 и на 33 години, са признати в лечебното заведение. 24-годишната и 33-годишната жена са по-леко потърпевши. Жената, която е на 62 години, е с контузия на таза и шията. И трите са в устойчиво положение, без заплаха за живота, хоспитализират се за лекуване и наблюдаване.

Два часа след тежкия случай придвижването по автомагистралата последователно потегли. Движението по автомагистралата в региона на Вакарел се реализира в двете посоки в платното, в посока Бургас. Трафикът се контролира от "Пътна полиция".

От Министерство на регионалното развитие споделиха, че вършат всичко належащо да освободят придвижването по автомагистралата до 17 часа, с цел да могат пътуващите в петъчната вечер да се придвижат безпроблемно.

Междувременно Ивайло Московски разпореди осъществяване на инспекции на мястото на случая и в офиса на компанията транспортьор от страна на ИА „ Автомобилна администрация ”. Той заяви, че транспортното средство е с първа регистрация 14.08.2017 година и е в лиценза на превозвача „ Юнион Ивкони “. Водачът на рейса има всички нужни документи за осъществяването на публичен транспорт на пасажери. Московски заяви още, че пътният лист за осъществявания курс е разполагаем и правилен. /БГНЕС
 Фатален случай с рейс на автомагистрала „ Тракия ” взе жертви и прати десетки в болница Фатален случай с рейс на автомагистрала „ Тракия ” взе жертви и прати десетки в болница / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР