6 човека от доброволно формирование Пловдив 112“ заминаха на международно

...
6 човека от доброволно формирование Пловдив 112“ заминаха на международно
Коментари Харесай

Доброволци от Пловдив заминаха на международно учение

6 индивида от непринудено формирование " Пловдив 112 “ отпътуваха на интернационално образование в Турция тази заран. Те бяха изпратени от кмета на Пловдив Иван Тотев, който им пожела на добър час и да се показват на равнище.

От 14 до 16 септември пловдивските доброволци ще вземат присъединяване в интернационална образователна подготовка на доброволци спасители при опустошения от естествено злополучие -  земетресение, което се организира в град Гьонен. Общо 8 страни – Русия, Китай, Румъния, Турция, Азербайджан, Гърция, Германия и България изпращат своите екипи.

Пловдивските доброволци вземат участие за първи път в сходно образование, като за задачата потеглят с цялостно съоръжение – въжета, дрон, екипировка, трион, носилки, здравна раница и така нататък. Очакват ги изненади и изключителни обстановки, които ще бъдат симулирани. Единственото, което знаят е, че има " съборена от земетресение “ постройка и че ще оказват помощ на " потърпевшите “.

Участието в сходно образование е от извънредно значение, тъй като доброволците ще обменят опит, познания и умения в оказването на помощ в изключителни обстановки. Членовете на Доброволно формирование " Пловдив 112 “ изрекоха признателност на кмета Иван Тотев за оказаната поддръжка от страна на Община Пловдив и за опцията да се включат в това по този начин значимо за тях образование.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР