6,4 процента живеят в пълна демокрация, също спад в сравнение

...
6,4 процента живеят в пълна демокрация, също спад в сравнение
Коментари Харесай

За 2021 г. България е на 53-то място по индекс на демокрация от общо 167 страни

6,4 % живеят в цялостна народна власт, също спад спрямо 6,8 % през миналата година.

Междувременно повече от една трета от международното население, 37,1 %, живее в тирания, което е малко повече спрямо 2020 година През последните години делът на властническите страни стабилно се покачва.

Норвегия остава отпред в класацията и изследването дава на скандинавската страна най-високите оценки в три от пет категории. Следва я Нова Зеландия, която усъвършенства позицията си от четвърто до второ място. В първата шестица са още Швеция, Финландия, Исландия и Дания.

България е на 53-то място от общо 167 страни с обща оценка 6,64 по десетобалната канара. През 2020 година тя е заемала 52-ро място с обща оценка 6,71.

" Оценките на България, Унгария и Полша също леко спадат. България бележи спад в категорията действие на ръководството през 2021 година, защото страната три пъти създаде парламентарни избори, с цел да преодолее политическата парализа и беше ръководена най-вече от назначени служебни държавни управления ", се споделя в изследването.

Унгария, чийто показател на демокрацията стабилно спада от началото на годишното издание на изследването през 2006 година, е приела нови конституционни ремонти през декември 2020 година по въпросите на брака и образованието за децата. Поправките са били признати без публични съвещания и до момента в който в страната е работило изключително състояние.

През септември 2021 година Полша е оповестила изключително състояние за първи път от времето на комунизма, с цел да се оправи със случаите на нелегално нахлуване през границата от Беларус. Страната е основала неразрешена зона, в която да задържа мигрантите, ограничавайки достъпа на публицисти и филантропични организации до нея.

Проучването насочва рецензии към две огромни европейски страни. Рейтингът на Испания е намален до несъвършена народна власт, защото оценката й за самостоятелност на правосъдната система е спаднала в резултат на политически разногласия към назначенията на съдии.

Англия резервира рейтинга си на цялостна народна власт, само че губи позиции в класацията поради няколко абсурда, които са подкопали доверието в държавното управление, отбелязва отчетът.

Китай беше главен фокус на отчета, озаглавен " Предизвикателството Китай ". Проучването означи, че, обратно на упованията на западни анализатори, Китай не е станал по-демократичен с увеличение на благосъстоянието си. Напротив, той е станал по-малко свободен и отчетът го класифицира като властнически режим.

Правозащитници настояват, че в страната от ден на ден се ускоряват следенето, репресиите против критиците на държавното управление, дисидентите и малцинствата като мюсюлманското уйгурско население, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР