6,1 млн. лв. е загубата за първите три месеца на

...
6,1 млн. лв. е загубата за първите три месеца на
Коментари Харесай

Ангелов: Редица нарушения и 300 уволнени в Александровска за година

6,1 млн. лева е загубата за първите три месеца на 2022 година и 300 чиновници са уволнени единствено за една година в Александровска болница, твърди някогашният здравен министър Костадин Ангелов, някогашен началник на УМБАЛ " Александровска " и сегашен народен представител от ГЕРБ.

В писмо изпратено до медиите и в порфила си във фейсбук той показва " обстоятелства, одитни отчети и писма до министъра на опазването на здравето, доказващи осъществени престъпления, корист с обществени средства и корупция в УМБАЛ Александровска ".

Няма нарушавания в болничното заведение, изрично отхвърли обвиняванията актуалният шеф на Александровска доктор Атанас Атанасов пред " 24 часа ".

Едното нарушаване съгласно Ангелов е строителство по неотложност и директно договаряне за 3,5 млн. лв.. Той цитира три процедури с реализатор „ Танатос Ленд “, на който е изплатено 100% предплатено.

Другото, което акцентира някогашният здравен министър е счетоводната загуба за интервала 01 януари 2022г. до 31 март, която е 6,1 млн. лв..

Лична офанзива, която е от предходната година, когато започнах да представям нарушавания за неговото ръководства, изясни Атанасов. Това е контраудар, който не ме учудва, добави той.

Според него Ангелов се пробва да отклони вниманието от неговите злоупотреби. По думите му всички инспекции, които Вътрешен одит на здравното министерсвто е правил на болничното заведение, са от негови сигнали.

Ангелов твърди и за 300 души личен състав, в това число лекари, медицински сестри и санитари, които са уволнени единствено за една година.

След назначението на доктор Атанас Атанасов като изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Александровска “ ЕАД (на 07.07.21г.) досега са прекъснати трудовите контракти на близо 300 чиновници на болничното заведение, твърди той. На практиката болничното заведение е съвсем изпразнена от активност и водещи експерти. Това води до понижаване на осъществения размер медицински действия ", споделя Ангелов.

Няма уволнени, има напуснали и пенсионирани, само че много чиновници са назначени, оспори го актуалният шеф.

Костадин Ангелов цитира и няколко консултантски контракти, подписани сред шефа на Александровска болница и разнообразни физически и юридически лица за осъществяване на услуги, дублиращи функционалности на администрацията в лечебното заведение. Атанасов изясни, че сега новото управление се стреми да се оправи с просрочените отговорности.

Положителен резултат е налице при 20 от общо 28 структурни звена на лечебното заведение, изразяващ се в облага от 1,5 млн. лв., сочат данните от доклада за м. май. Данните от планувания счетоводен финансов резултат за юни резервират тази наклонност, оповестиха още от болничното заведение. 

Оттам подсетиха и, че най-належащият проблем на Александровска болница остава решението за взимане на кредите от комерсиална банка за погасяване на почти 40 млн. лв. отговорности към снабдители, насъбрани преди сегашния екип на болничното заведение да поеме нейното ръководство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР