5G ще надмине LTE в частните мрежи през следващите четири

...
Коментари Харесай

5G постепенно стеснява LTE и в частните мрежи


5G ще надмине LTE в частните мрежи през идващите четири години
(снимка: CC0 Public Domain)

Приходите на световния пазар на частни LTE и 5G безжични инфраструктури ще доближат 8,3 милиарда $ до 2026 година, предвижда IDC. Анализаторите правят оценка този пазар на към 1,7 милиарда $ за 2021 година
още по темата
Очаква се пазарът на частни мрежи да пораства средногодишно с 36,7% за интервала от 2022 до 2026 година IDC отбелязва, че частните LTE са преобладаващият генератор на доходи на този пазар.

Повечето от частните планове за лични 5G мрежи до момента са били, значително, тествания или предварителни, тестови внедрявания. Сега обаче пазарът се разпростира и натъртва на пълноценните комерсиални внедрявания.

Изглежда, че за момента стартирането на частни LTE мрежи е в разгара си. Но производителите и предприятията демонстрират все по-голям интерес към частните 5G мрежи, като се чака инсталациите да се усилят, откакто бъдат одобрени новите стандарти.

Dell’Oro Group предвижда по-рано тази година, че 5G ще надмине LTE като преобладаваща технология за частни мрежи през идващите четири години, като до 2026 година ще генерира солидни доходи за доставчиците на RAN съоръжение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР