5G мрежите се развиват с двойно по-бързи темпове от 4G

...
5G мрежите се развиват с двойно по-бързи темпове от 4G
Коментари Харесай

Темповете на 5G изпреварват два пъти 4G


5G мрежите се развиват с двойно по-бързи темпове от 4G поколението, акцентира Стив Моленкопф
(снимка: Qualcomm)

Безжичната връзка се трансформира в отлична технология за свързване и комерсиализацията на 5G се форсира съгласно упованията, съобщи основният изпълнителен шеф на Qualcomm Стив Моленкопф на конгрес в Тиани с присъединяване още на Huawei, ZTE, MediaTek, Samsung и Xiaomi.

Моленкопф има вяра, че до 2022 година доставките на 5G смарт телефони ще доближат 750 милиона бройки, а към 2023 година броят на световните 5G връзки ще надвиши 1 милиард. Това значи, че 5G ще навлезе с две години по-бързо от 4G.

През 2025 година броят на световните 5G връзки се чака да доближи близо 3 милиарда, а да заеме 45% от международния трафик на данни в мобилните мрежи, предвижда шефът на Qualcomm.

Развитието на 5G мрежите е всеобщо. Въпреки изблика на за новата технология, които малко забавиха процеса, развиването продължава да бъде всеобщо, отбелязва.

Наскоро Qualcomm разгласи серия от инфраструктурни 5G платформи за необятен набор от сюжети на внедряване – от макро-базови станции, които поддържат солидна MIMO, до компактни дребни базови станции. С този ход американската компания форсира и трансформацията за оперативната съгласуемост на мрежите за радиодостъп (RAN).

Новата инфраструктурна серия на Qualcomm включва:

Това е първата партида от решения на, която разрешава на мобилните оператори да внедрят ново потомство отворени конвергентни виртуални мрежи RAN (vRAN). Освен това тези решения са предопределени да оказват помощ на производителите на информационно съоръжение да трансформират обществените мрежи и безжичните корпоративни в новаторски платформи, които осъществят цялостния капацитет на 5G.

5G RAN платформата обезпечава изцяло мащабируема и извънредно гъвкава архитектура за разполагане на макро-базови станции и дребни базови станции. Тя поддържа всички варианти за делене на 5G функционалностите сред разпределени единици (DU) и радио единици (RU).

Инженерни мостри на платформата 5G RAN би трябвало да бъдат налични през първата половина на 2022 година. Това ще бъде мощна добавка на Qualcomm към 5G RAN платформите за дребни базови станции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР