5G е ключовият инструмент за създаване на интелигентен порт, според

...
5G е ключовият инструмент за създаване на интелигентен порт, според
Коментари Харесай

5G в пристанищата дава възвръщаемост за 2 години


5G е основният инструмент за основаване на образован порт, съгласно специалисти
(снимка: CC0 Public Domain)

Корабните пристанища могат да си върнат вложенията в построяването на автоматизирани системи на база 5G за по-малко от две години, твърди ново изследване, извършено от шведския снабдител Ericsson дружно с ifm electornic, немски снабдител на IoT решения. В рамките на пет години пък могат да се реализиран даже облаги: 178 % възвръщаемост.

Двете софтуерни компании са изследвали комбинираното влияние на пет съществени случая на потребление на системи в общоприет контейнерен терминал, обработващ почти четири милиона TEU годишно, с цел да стигнат до забавни заключения.

„ Пристанищните оператори към този момент не могат да се справят с Wi-Fi, Bluetooth или физически кабели. 5G е основният инструмент за основаване на образован порт и слагане на основите на IoT в индустриалната автоматизация. Клетъчната технология прави вероятни сериозно значими връзки като благоприятни условия за транспорт на глас и данни. Това оказва помощ за попречване на евентуални пострадвания на служащите, държейки ги физически надалеч от евентуалните рискове “, твърди анализът, данни от който разгласява.

Пристанищните оператори имат редица провокации, които би трябвало да решат във връзка с успеваемостта на работата и сигурността. Така да вземем за пример, дефицитът на квалифицирани оператори води до забавяния в разтоварване на плавателните съдове, които чакат приблизително по 36 часа на док – с работещи мотори.

Използвайки клетъчната мрежа обаче, изключително в композиция с технологии като датчици и камери, както и модули за следене на контейнерите, процесите могат да бъдат доста ускорени. Именно 5G комуникацията е това, което може да автоматизира и форсира активността на кранове, транспортни средства, съоръжение и служащи.
още по тематиката
Спестяванията, които се реализират с помощта на ускоряването на тези действия, могат да обезпечат погашение на новата мрежа за две години и възвръщане на 178% от инвестицията в границите на пет години, заключава анализът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР